SVI DETALJI LIKVIDACIJE BELIVUKOVOG PUCAČA LAINOVIĆA: Kožar "kavčanima" obezbedio pumpu za prskanje loze i 20 litara sone kiseline
Lainović, Radoje Živković i Alan Kožar, Foto: MUP RS

RAT KLANOVA

SVI DETALJI LIKVIDACIJE BELIVUKOVOG PUCAČA LAINOVIĆA: Kožar "kavčanima" obezbedio pumpu za prskanje loze i 20 litara sone kiseline

Crna Hronika -

"Kavači" su imali saznanja da Ljubomir Lainović govori kako bi, ako bude uhapšen, progovorio o ubistvu Dedovića i Stamatovića u Atini, pa su ga smaknuli

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore donelo je naredbu o sprovođenju istrage zbog ubistva srpskog državljanina Ljubomira Lainovića protiv četvorice pripadnika kavačkog klana, a u kojoj se nalaze svi detalji ovog ubistva, uslovi, izvršioci i način na koji su se rešili tela svog bivšeg prijatelja!

Ova saznanja objavljena su u emisiji "Sjenke" na crnogorskoj TV E, čime je nakon četiri godine rešena sudbina Lainovića, koji se od 2020. vodio kao nestala osoba. Navedeno je da je njihova novinarska ekipa imala uvid u naredbu o sprovođenju istrage u kojoj se navodi da su ubistvo Lainovića izvršili Radoje Živković, zvani Žuti, Zdravko Perunović, Milan Vujotić i Ratko Živković zvani Zemo koji je uspeo da se infiltrira u redove "škaljaraca", pa su upravo oni Živkoviću platili 400.000 evra da angažuje ubice i ubije Lainovića.

Branislav Lainović
Branislav Lainovićfoto: Printscreen YouTube

Podsetimo, Ljubomir Lainović, sin ubijenog žestokog momka iz devedesetih Branislava Lainovića Dugog, kako se moglo čuti na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, bio je egzekutor te kriminalne grupe koja je sarađivala s kavačkim klanom sa odbeglim Radojem Zvicerom na čelu.

Svedoci-saradnici protiv Belivukovog klana na suđenjima u Specijalnom sudu u Beogradu ispričali su da je Lainović 2019. u Beogradu likvidirao Ljubomira Markovića Kiću, a 19. januara 2020. u Atini Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, visokopozicionirane pripadnike škaljarskog klana, s kojim kavački klan ratuje čitavu deceniju.

Namamljen u šumu

Ubistvo je, kako se navodi u pomenutoj emisiji, izvršeno 21. juna 2020. a direktni izvršilac bio je Zdravko Perunović, nakon što je Ratko Živković doveo Lainovića u šumu na brdu koja se nalazi na teritoriji opštine Danilovgrad, pod izgovorom da će tamo vežbati gađanje iz "kalašnjikova".

Ono što je najveće iznenađenje je da je naručilac ovog ubistva jedan od, sada ubijenih, vođa "škaljaraca" Alan Kožar. Kako saznajemo, Ratko Živković zadobio je poverenje škaljarskog klana ubedivši ih da može dam im pomogne da likvidiraju ubicu Dedovića i Stamatovića i tako od njih uzeo 400.000 evra, a za ubistvo angažovao "kavčane" i kasnije uspeo da namesti još ubistava "škaljaraca".

Alan Kožar
Alan Kožarfoto: MUP RS

- "Kavčani" su želeli osvetu, te im je odgovaralo da se sami reše Lainovića i za to uzmu i novac od suparničkog klana, te spreče da ih izda. U komunikaciji sa Kožarom koji se dopisivao preko aplikacije Skaj sa Ratkom Živkovićem, misleći da može da mu veruje i da su u istom timu, dogovorili su da za novčanu naknadu u iznosu od 400.000 evra Živković i Perunović ubiju Lainovića, a da se tela reše uz pomoć pumpe za prskanje loze i 20 litara sone kiseline - navodi se u naredbi.

U istom dokumentu opisano je kako je tačno žrtva namamljena, a onda surovo ubijena "na podmukao način, iz bezobzirne osvete, mržnje i netrpeljivosti".

- Pripadnici kavačkog klana čuli su da Lainović govori kako bi, ako bude uhapšen, progovorio o ubistvu Dedovića i Stamatovića u Atini, kao i da vođi klana Radoju Zviceru daje netačne informacije o njegovom rođaku Radoju Živkoviću. Nakon ovim saznanja i dogovora sa Kožarom, Lainović je pozvan u vikendicu Ratka Živkovića u Spužu gde je došao sa Milinkom Brašnjovićem - navodi se i dodaje:

Skaj poruke

- Za vreme svog boravka u vikendici u Spužu Lainović je svaki dan slao poruke Marko Miljkoviću u kojima ga je obaveštavao gde je i sa kim i izrazio poštovanje prema njemu i Veljku Belivuku tako što mu je napisao: "Ti, Soprano (prim.aut. Veljko Belivuk) i Fejs (prim.aut. Milinko Brašnjović) ste moja porodica".

Belivuk i Miljković
Belivuk i Miljkovićfoto: Libertaspress/Sky aplikacija

Živković Zemo i Perunović dan pre ubistva Lainovića, a nakon dogovora sa suparnikom Alanom Kožarom, otišli su sami u šumu na brdu i iskopali rupu dubine dva metra.

- Sutradan, Ratko Živković dovezao je Lainovića u šumu gde ih je čekao Perunović koji je žrtvi ispalio najmanje jedan hitac u predelu glave i ubio ga. Telo je, kako se pretpostavlja, ubačeno u rupu i poliveno sonom kiselinom. Posmrtni ostaci Lainovića nikada nisu pronađeni - navodi se u naredbi o sprovođenju istrage Specijalnog državnog tužilaštva u crnoj Gori.

Zdravko Perunović
Zdravko Perunovićfoto: Police Turkey

Novčana naknada za ovo ubistvo, kako se navodi u dokumentu, kavčanima je predata na lokaciji u Beogradu.

- Alan Kožar je preko posrednika organizovao predaju dogovorene sume od 400.000 evra i svojim suparnicima tako i platio što su "osvetili" Dedovića i Stamatovića, a i pomogao da se reše svog tada već neprijatelja - objašnjava izvor Kurira.

Krtica

Živković se infiltrirao visoko u "škaljarski klan"

Na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića svedok-okrivljeni Srđan Lalić je otkrio kako je Živković uspeo da se infiltrira među "škaljarce".

- Ratko Živković infiltrirao se visoko u "škaljarski klan" i preko njega smo mi dobijali informacije. Zemo im je ponudio da može da otme i ubije jednog od izvršilaca iz Atine. Mi smo izrežirali tu otmicu. Svezali smo ga, posuli smo malo lažne krvi za filmske setove po licu, napravili fotografije, javili "škaljarcima" da je navodno otet, a onda otišli u Krnjaču, gde je bila iskopana rupa i tu smo ga slikali navodno mrtvog. Tako Zemo dolazi u poziciju da se približi njima, Kožaru i Damiru Hadžiću i stekne potpuno njihovo poverenje - rekao je Lalić. Kasnije su "kavčani", takođe preko Živkovića, ubili i Kožara i to za iznos od 1.400.000 evra.

- Alan Kožar ubijen je 23. jula 2020. godine na Krfu sa Užičaninom Damirom Hadžićem, a u tom ubistvu su prema svedočenjima saradnika učestvovali i pripadnici klana Veljka Belivuka iz Beograda - navodi se.

Hronologija

x 19. jun 2020. - Dogovor sa Kožarom za ubistvo Lainovića

x 20. jun 2020. - Iskopana rupa u šumi na brdu

x 21. jun 2020. - Ubistvo Lainovića

x 23. jul 2020. - Ubistvo Alana Kožara i Damira Hadžića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track