STABILNO STANJE JAVNE BEZBEDNOSTI U KRALJEVU U JANUARU: Rasvetljena serija imovinskih krivičnih dela, uhapšen mladić (17)
Foto: Nenad Kostić

STABILNO STANJE JAVNE BEZBEDNOSTI U KRALJEVU U JANUARU: Rasvetljena serija imovinskih krivičnih dela, uhapšen mladić (17)

Crna Hronika -

Na području Policijske uprave u Kraljevu, u januaru mesecu ove godine, ostvareno je stabilno stanje javne bezbednosti, saopštila je danas ova Policijska uprava.

Kako je saopšteno, rasvetljena je serija imovinskih krivičnih dela i uhapšen sedamanestogodišnjak koji se sumnjiči da je na području grada Kraljeva izvršio krivično delo razbojništvo u pokušaju, kao i više krivičnih dela teška krađa i krađa.

U oblasti javnog reda i mira evidentirana su 33 prekršaja, što je za oko 13 odsto manje u odnosu na isti period 2023.godine. Policija je obezbedila 21 javni skup, od kojih najviše sportskih, na kojima je prisustvovalo više od 16 hiljada građana.

U oblasti bezbednosti saobraćaja evidentirano je 36 saobraćajnih nezgoda. U ovim nezgodama niko nije poginuo, dok je u istom mesecu prethodne godine život izgubila jedna osoba. U januaru ove, kao i u januaru prethodne godine, povređeno je 17 osoba.

U redovnim i pojačanim kontrolama otkriven je 2.891 prekršaj, od kojih je najviše bilo prekršaja neprilagođene brzine - 1.371. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 87 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 19.

Upravni i drugi unutrašnji poslovi izvršavani su u okviru propisanih rokova i na zakonit način. Službenici Odseka za upravne poslove u januaru, uručili su 750 putnih isprava i 1.533 lične karte i drugo, saopštila je Policijska uprava Kraljevo.

Kurir.rs/J. S.

Bonus video:

04:24

OVIM METODAMA SE LOPOVI SLUŽE! Bivši funkcioner MUP-a objasnio DO DETALJA kako postanemo žrtva krađe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track