"KAČILI MU PORUKE NA VRATIMA" Komšije progovorile o svirepom ubistvu Srbina u Beču, sreli ove osobe kod stana, pa čuli buku
Foto: Printscreen/Kronen Zeitung

NOVI DETALJI

"KAČILI MU PORUKE NA VRATIMA" Komšije progovorile o svirepom ubistvu Srbina u Beču, sreli ove osobe kod stana, pa čuli buku

Crna Hronika -

Bečka policija radi punom parom nakon jezivog otkrića u jednom stanu na granici Ottakring-Hernals gde je u sredu nađeno unakaženo telo državljanina Srbije. Nakon naložene obdukcije, najnovije informacije ističu da je muškarac najpre isprebijan i izboden u predelu gornjeg dela tela, te da su mu odsečeni i prsti, što ukazuje na to da je žrtva očigledno svirepo mučena pre ubistva.

ubistvo, Beč, telo
foto: Printscreen/Kronen Zeitung

Egekucija u stilu balkanske mafije

Žrtvi čiji identitet još uvek nije poznat, nakon uboda, odsečeni su delovi tela, uključujući i prste, a kako navode iskusni istražitelji, sve ukazuje na egekuciju u stilu balkanske mafije.

Kako tvrde, počinioci iz Srbije i Crne Gore uglavnom iznajmljuju stanove i kuće širom Austrije, i to najpre u Beču i Donjoj Austriji, kako bi gajili ogromne plantaže droge. Takođe su podsetili na to da je nedavno razbijen srpsko-bosanski narko lanac, kojima je jedan od iznajmljenih stanova u Beču služio kao skladište droge.

Komšije

Policija u razgovoru sa komšija nije uspela da dobije više informacija, s obzirom na to da žrtvu niko nije viđao u zgradi, a prema rečima istražitelja, leš je pronađen u poodmakloj fazi raspadanja, pa se pretpostavlja da se tu nalazilo čak i mesecima.

- Moguće da je leš u stanu bio nedeljama tu, možda čak i mesecima. U svakom slučaju, nikad nisam video ubijenog, ali zapazio sam da mu je na vratima uvek stajala okačena neka poruka - ispričao je komšija S.R. za bečke medije, inače Srbin koji živi u zgradi gde se dogodio zločin.

ubistvo, Beč, telo
foto: Printscreen/Kronen Zeitung

U razgovoru sa ostalim stanarima zgrade, jasno je da niko od njih nije poznavao žrtvu, iako su istakli da su svi zapazili jedno. Nakon selidbe komšinice, uselio se nepoznati muškarac kog nisu skoro uopšte viđali, a po njegovom dolasku, postavljena su i čelična ulazna vrata u ovaj stan, očigledno dobro zaštićena.

- Ranije su bila tu normalna drvena vrata, a u tom stanu živela je pre jedna žena, dok se muškarac uselio pre nekih četiri do pet meseci - objasnio je komšija.

- Svetlo je bilo upaljeno u stanu prethodna dva meseca, nisam primetila ništa, ali moj suprug kaže da je osetio čudan miris - dodala je Tatjana, još jedna od stanarki ove zgrade, a čovek koji je zatražio da ostane anoniman ispričao je da je u poslednje vreme viđao veliki broj "čudnih likova" na stepeništu u blizini stana, a takođe se čula i ogromna buka taj dan kada je pronađeno unakaženo telo.

Da podsetimo, policija je u sredu došla u stan zbog prijave da se u njemu proizvodi marihuana. Nakon što su upali u stan, pored droge, pronađen je leš muškarca u poodmakloj fazi raspadanja, kao i kompletna oprema za kasapljenje i cišćenje, ali i dokumenta trojice Srba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track