UBICA SA PAGA IZNAJMIO STAN U BUDVI ZBOG LIKVIDACIJE ŠAKOVIĆA: Dao 2250 evra, ali evo kako je OSTAVIO TRAGOVE! Pucač još u bekstvu
Foto: Privatna Arhiva, BETA Zvonko Kučelin

NAJNOVIJI DETALJI

UBICA SA PAGA IZNAJMIO STAN U BUDVI ZBOG LIKVIDACIJE ŠAKOVIĆA: Dao 2250 evra, ali evo kako je OSTAVIO TRAGOVE! Pucač još u bekstvu

Crna Hronika -

Već godinu i osam meseci istražni organi Crne Gore tragaju za Beograđaninom Lukom Pilčevićem (23) koga crnogorsko tužilaštvo tereti da je ubio visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana" Milića Minju Šakovića u Budvi, a sada su otkriveni i najnoviji detalji pripreme ove likvidacije!

Šaković je ubijen 17. juna 2022. godine, dok je sedeo u kafiću u centru Budve. Nekoliko meseci kasnije iz crnogorske policije je saopšteno da su identifikovani počinioci likvidacije, i kao atentatora su označili Luku Pilčevića iz Beograda, dok su Duška Tanaskovića iz Kragujevca označili kao njegovog pomagača.

Luka Pilčević
Luka Pilčevićfoto: Privatna Arhiva

Za Pilčevićem je tada raspisana poternica, a Tanasković se već nalazio u pritvoru, ali u Hrvatskoj gde je uhapšen u avgustu 2022. godine zbog sumnje da je na ostrvu Pag ubio Gorana Vlaovića, takođe pripadnika škaljarskog klana.

- Prema navodima iz optužnice koja je podignuta protiv dvojice Srba Tanasković je za potrebe Pilčevića i zbog praćenja kretanja mete, odnosno Milića Šakovića, iznajmio stan u Budvi u blizini mesta gde je "škaljarac" ubijen i za mesec i po dana njegovog boravka tamo platio 2250 evra - navodi se u emisiji "Sjenke" na crnogorskoj TV E i dodaje:

Kupili električni trotinet

- Tanasković je 29. maja 2022, koristeći falsifikovana dokumenta, u Budvi iznajmio stan i platio ga do 15. jula. Takođe, on je kupio hranu za sebe i Pilčevića, kao i električni trotinet koji su koristili dok su pripremali likvidaciju.

Takođe, kako se saznaje, Pilčević je ispalio 8 hitaca u pravcu Šakovića od kojih ga je pogodilo nekoliko 5. On je iskrvatio na smrt, a imao je rane na plućima i bubregu i pogođene su mu aorte.

Duško Tanasković
Duško Tanaskovićfoto: Facebook

Kako se ranije pisalo, osumnjičeni Beograđanin Luka Pilčević (22) navodno se maskirao u ženu dok je u Budvi pratio kretanje mete - Milića Minje Šakovića, a u trenutku likvidacije bio je maskiran u prosjaka.

Istražitelji su rekonstruisali i kretanje osumnjičenih Pilčevića i Tanaskovića, za koje veruju da su plaćenici kavačkog klana.

- Analizom snimaka nadzornih kamera postavljenih na više objekata u Budvi inspektori su utvrdili kretanje egzekutora u noći ubistva. U stanu, koji je koristio ubica, istražitelji su pronašli žensku periku, više hirurških rukavica, patike, opuške... - navodi se.

Milić Šaković
Milić Šakovićfoto: Privatna Arhiva

Osim toga, kako se ranije pisalo, istražitelji su pronašli i zavoj kojim je egzekutor obmotavao desnu nogu dok se kretao Budvom, a jedno od mogućih objašnjenja je da je njime pokrio tetovažu, a time i otežao da ga neko prepozna.

Ostavio tragove

Na gotovo svim stvarima pronađenim u štek-stanu, koji je egzekutor koristio, ostali su biološki tragovi i otisci prstiju, ali ga istražitelji nisu pronašli u bazi. Izvor iz Uprave policije objašnjava da ih je to navelo na zaključak da izvršilac ubistva nije crnogorski državljanin, pa su pomoć potražili od kolega iz država okruženja.

Bonus video:

01:30

UBICA IZ MLADENOVCA NIKAD NIJE ODGOVARAO ZA RANIJA DELA: Radulović o motivima izvršioca masakra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track