PORODICE ZAVRŠILE POTRESNA SVEDOČENJA PRED SUDOM: Zakazano saslušanje oca i majke dečaka ubice!
Otac i majka dečaka ubice, Foto: Petar Aleksić, Stefan Stojanović/ Mondo, Privatna arhiva

slučaj ribnikar

PORODICE ZAVRŠILE POTRESNA SVEDOČENJA PRED SUDOM: Zakazano saslušanje oca i majke dečaka ubice!

Crna Hronika -

Roditelji, braća i sestre dece ubijene 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" danas su završili svedočenja u parničnom postupku koji su pokrenuli protiv dečaka ubice, njegovih roditelja i škole u kojoj se masakr dogodio.

Nastavak ročišta zakazan je za 4. i 5. april, kada bi iskaze trebalo da daju otac i majka dečaka ubice. Otac dečaka ubice, podsetimo, u pritvoru je od 3. maja prošle godine i on će u sudnicu biti doveden iz Centralnog zatvora.

- Njihovom saslušanju u sudnici, imaće mogućnost da prisustvuju i roditelji ubijene dece i da im kao tužioci postavljaju pitanja - objašnjava naš sagovorni.

Tokom postresnih svedočenja pred Višim sudom u Beogradu koji vodi parnični postupak, roditelji ubijene dece otkrili su da im niko od članova porodice trinaestogodišnjaka koji je toga dana ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, nikada nije izjavio saučešće niti rako da mu je žao.

Roditelji su posebno istakli da su od oca i majke do sada samo čuli da "nisu krivi".

Nina i Dragan Kobiljski
Nina i Dragan Kobiljskifoto: Stefan Stojanović Mondo

- Rodtielji dečaka ubice imaju ili bi trebalo da imaju osećaj odgovornosit prema društvu, prema svetu, da bar kažu "nismo hteli, ljudi mi smo krivi, nismo hteli tako i prihvatanjem odgovornosti ćelimo da pokažemo da nije smelo, da se bar oduže društvu jer mrtvoj deci ne mogu! Imam intimnu žellju da oprostim, oprost čini čoveka, ne živi se u besu, da nastavim život u miru. Imam želju da oprostim, ali meni niko nije došao i rekao "žao mi je". Jedine dve reči koje čujemo je "nisam kriv" - rekla je tokom postresnog svedočenja pred sudom Nina Kobiljski, majka ubijene Eme Kobiljski i opisala da je sve to razara i da oseća kao da joj neko "konstanto kopa po živoj rani".

Zastupnica dečaka ubice i njegovih roditelja, juče je od suda zatražila da se postupak prekine, navodeći između ostalog da su njegovi troškovi ogromni i da imovina majke i oca dečaka koji je počinio zločin, neće moći da pokrije tužbene zahteve jer iznos 598.500 evra, ali je taj predlog sud odbio.

Svedočenje roditelja ubijene dece, podsetimo, bilo je javno. Braća i sestre pred sudom su o svojoj boli i patnji govorili bez prisustva javnosti.

Pred Višim sudom u Beogradu, podsetimo, vodi se i krivični postupak protiv roditelja dečaka ubice koji se terete da su dečaku omogućili pristup vatrenom oružju i suđenje je zakazano za četvrtak i petak naredne nedelje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track