KURIR OTKRIVA! MAKRO BRAĆE PANIĆ SVEDOK NA SUĐENJU KLANU: Ovo je veza Ivana Zajelca sa Markom Miljkovićem! DAO MU AUTO ZA OTMICU
Foto: Printskrin/Facebook, Dado Đilas

šokantno

KURIR OTKRIVA! MAKRO BRAĆE PANIĆ SVEDOK NA SUĐENJU KLANU: Ovo je veza Ivana Zajelca sa Markom Miljkovićem! DAO MU AUTO ZA OTMICU

Crna Hronika -

Ivan Zajelac (26), koji je po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšen zbog sumnje da je zajedno sa osumnjičenim Vukom S., Sonjom L. i njenim suprugom, kao i odbeglom braćom Milošem i Urošem Panićem organizovao prostituciju u Beogradu, bio je svedok tužilaštva u postupku protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića!

On je, kako Kurir otkriva, saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da su pripadnici kriminalne grupe njegovim "pasatom" Pink Pantera Milana Ljepoju u decembru 2020. prebacili u kuću strave u Ritopeku, iz koje nikada nije izašao.

Ivan Zajelac sa Milošem i Urošem Panićem
Ivan Zajelac sa Milošem i Urošem Panićemfoto: Printskrin/Instagram

- Zajelac je prvi put u predmetu koji se vodi protiv Belivuka i Miljkovića saslušavan na dan kada su oni hapšeni, 4. februara 2021, a poslednji put pred sudom u septembru 2023. Njegov iskaz je bio važan jer tužilaštvo sumnja da je njegovim "pasatom" Ljepoja na prevaru prebačen u kuću u Ritopeku u kojoj je ubijen 9. decembra 2020. Naime, Ljepoja, kog su namamili tako što su mu ponudili na prodaju blindirani auto, kod "Laste" se našao sa optuženim Dejanom Tešićem. Tešić ga je "pasatom" prevezao u kuću u kojoj je, kako se sumnja, istog dana ubijen - podseća naš izvor.

Pucnjava u Vinči

Komšiju pretukli, njegovog sina upucali?!

Za Ivana Zajelca prvi put se u javnosti čulo 2017. posle pucnjave koja se dogodila u beogradskom naselju Vinča. Navodno, komšija je tada prijavio njega i njegovog brata da su ga napali i pucnjam iz pištolja ranili njegovog sina. Kako je tada meštanin ispričao za Kurir, pretili su mu da će da ga polome, samo zato što ih je upozorio da sporije voze motor.

- Bio sam u radnji, komšija Ivan je jurcao ulicom i postojala je mogućnost i da udari neko dete. Skrenuo sam mu pažnju, na šta mi je on pokazao srednji prst i rekao: "Koji ti problem imaš, matori?". Potom je viknuo: "Matori, nemoj noge da ti polomim!" i otišao - ispričao je čovek tada i naveo da se Ivan Zajelac vratio posle 15 minuta sa bratom i da su izvadili motke i počeli da ga udaraju. Tada je iz dvorišta izleteo njegov sin i pokušao da ga odbrani, ali su oni izvukli pištolj, upucali mu sina u stomak i pobegli.

Prema njegovim rečima, Zajelac je na saslušanjima potvrdio da je 4. decembra 2020, pet dana pre ubistva Ljepoje, Marku Miljkoviću dao "na probu" taj auto, ali da mu ga je on vratio 10. ili 11. decembra jer se pokvario. Ispričao je da je "pasat" vraćen dan ili dva posle ubistva Pink Pantera, ali i da Miljkovića poznaje od ranije.

Miljković, Ljepoja i Belivuk
Miljković, Ljepoja i Belivukfoto: Kurir, Mondo/Stefan Stojanović

- Upoznali smo se u hotelu, u junu 2020, ja sam se slučajno našao u tom društvu i tako sam ga upoznao. Marko je kupovao sat, a prodavao ga je otac mog prijatelja - ispričao je na saslušanju u tužilaštvu i objasnio da je auto odvezao do stadiona Partizan i ostavio ključeve na šanku kafića.

Inače, tokom svedočenja u septembru prošle godine, pitanja mu je postavljao i sam Miljković.

Miljković: Neka svedok kaže kada smo se upoznali.

Zajelac: Upoznali smo se u "Kraun plazi".

Miljković: Da li smo ikada pričali preko telefona?

Zajelac: Nismo do tog razgovora. Čovek se predstavio kao Marko Miljković. Miljković: Je l' vam taj Marko Miljković rekao nešto po čemu biste znali da sam ja?

Zajelac: Nije.

Miljković: Da li je još neko bio uključen u tu kupoprodaju?

Zajelac: Ne, samo dečko koji je preuzeo ključeve na šanku, gde mi je rečeno da ostavim u kafiću na stadionu.

Ivan Zajelac i Uroš Panić u društvu devojaka
Ivan Zajelac i Uroš Panić u društvu devojakafoto: Printskrin/Instagram

Inače, Zajelac se nalazi u pritvoru zbog posredovanja u prostituciji, a na saslušanju u tužilaštvu je priznao izvršenje krivičnog dela. Kako je saopšteno, on je izjavio da je kum Uroša Panića i da je drugaricu koja je tražila posao povezao sa njima "za posao masaže iako je znao šta se krije iza toga".

- Rekao je da se kaje i da je tražio od oštećene da mu da procenat od zarade, kao i da mu je odbegli Uroš Panić kum - potvrđeno je iz tužilaštva.

Bahato

Šampanjac, separei i devojke

Na jednom od video snimaka koji su objavljeni na društvenim mrežama, vidi se Ivan Zajelac u separeu u noćnom klubu, kako otvara flašu šampanjca i prska devojke i mladiće koji sede oko njega. Navodno, na istom snimku je i Miloš Panić, a na stolu se vide čaše i velika količina popijenog pića. Da je Zajelac blizak Panićima potvrđuju i brojne zajedničke fotografije na društvenim mrežama. Inače, braća Panić uspela su da izbegnu hapšenje jer su, kako se sumnja, nekoliko sati pre upada policije u njihove domove, napustili Srbiju.

- Sumnja se da su Panići sa pomagačima u salonima za masažu držali devojke koje su pružale seksualne usluge klijentima za novac - kaže izvor.

Bonus video:

01:15

MILJKOVIĆ I BELIVUK SU NEBITNI LIKOVI! Trifunović tvrdi: Organizacija njihovim hapšenjem NIJE DOTAKNUTA! CENA KOKAINA SAMO OPADA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track