RAZREDNI IZVADIO SEKIRU IZ TORBE UČENICE: Novi detalji drame u školi u Staroj Pazovi, evo šta kaže direktor
Foto: hjcmelik, Pritnscreen/RTS

RAZREDNI IZVADIO SEKIRU IZ TORBE UČENICE: Novi detalji drame u školi u Staroj Pazovi, evo šta kaže direktor

Crna Hronika -

Janko Havran, direktor OŠ "Heroj Janko Čmelik" u Staroj Pazovi, u kojoj je učenica sprečena da unese sekiru u rancu, ističe da je neophodno da se poveća bezbednost dece i njihov osećaj sigurnosti u školama, kao i da je potrebno da se to postigne pre svega na državnom nivou. Smatra da su pored školskog policajca neophodni privatno obezbeđenje, detektori za metal kao i ovlašćena lica koja će da pretresaju učenike na ulazu u školu. Devojčica je privremeno udaljena sa nastave.

Učenica šestog razreda Osnovne škole "Heroj Janko Čmelik" u Staroj Pazovi, donela je juče u rancu sekiru u školu. Na ulazu ju je zaustavio razredni starešina i izvadio sekiru iz ranca, a devojčica nije pružala otpor. Niko nije povređen.

Janko Havran
Janko Havranfoto: Printscreen/RTS

Direktor škole Janko Havran kaže da je potrebno da se bezbednost u školama poveća, ali da, kako navodi, to bude na državnom nivou.

"Da tu bude školski policajac, kao što jeste sada, da bude privatno obezbeđenje, da postoji detektor za metal, da ovlašćeno lice može da pogleda, pretrese torbe učenika itd. Ali to se tiče ovih zakona koji su na višem nivou, koji se donose na višem nivou i o čemu odlučuje sama država", smatra Havran.

Heroj Janko Čmelik, OŠ Heroj Janko Čmelik, Stara Pazova
foto: hjcmelik

Nada se da će se u tom pogledu nešto promeniti a do tada kaže, da vode računa da se ovakve situacije ne ponove.

"I da mi sa svoje strane uradimo sve što je moguće da se učenici osećaju sigurno i takođe roditelji da budu uvereni da su njihova deca na sigurnom mestu", poručuje direktor škole u Staroj Pazovi.

Đukić Dejanović: Škola postupila po protokolu

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović navodi da je školska uprava postupila prema protokolima u takvim situacijama.

Slavica Đukić Dejanović
Slavica Đukić Dejanovićfoto: Nenad Kostić

"Svakodnevno se dešavaju situacije koje mi ne želimo, koje niko od nas ne želi, ali tu je zaista odgovornost škola ogromna i zahvaljujem direktorima i nastavnicima u svim školama što krajnje odgovorno čine sve da ne dođe do ozbiljnih posledica i škola za koju ste pitali je preduzela sve što je u njenim ingerencijama i nije došlo do incidentne situacije", rekla je Đukić Dejanovićeva.

Nakon incidenta u školi, pozvani su policija, Centar za socijalni rad i Hitna pomoć. Slučaj će rešavati školski organi u saradnji sa nadležnim službama.

OŠ "Heroj Janko Čmelik" trenutno pohađa oko 300 učenika i do sada nije zabeležen sličan slučaj.

Kurir.rs/RTS

Preneo: R.J.

Bonus video:

01:33

IZVADILA NOŽ I NASRNULA NA DRUGARE! Kurir sa lica mesta: Roditelji u strahu, DIREKTOR SE NE OGLAŠAVA (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track