UHAPŠEN BELIVUKOV "VOJNIK" MILINKO BRAŠNJEVIĆ? Klan inscenirao njegovo ubistvo, lisice mu stavljene u Španiji!
Foto: Dado Đilas, Printscreen, Privatna Arhiva

UHAPŠEN BELIVUKOV "VOJNIK" MILINKO BRAŠNJEVIĆ? Klan inscenirao njegovo ubistvo, lisice mu stavljene u Španiji!

Crna Hronika -

Sinoć u Španiji, kako se nezvanično saznaje, uhapšen je Milinko Brašnjević, koga je Srđan Lalić, svedok okrivljeni u postupku protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih optuženih za najteža krivična dela, imenovao kao direktnog izvršioca ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. godine u Atini, javlja Politika.

Iako su mnogi mediji prenosili da je Brašnjević mrtav, sada su mu, kako piše Politika, lisice stavljene na ruke u koordinisanoj međunarodnoj akciji Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, BIA, SBPOK -a, Europola, i tužilaštava u Grčkoj i Španiji.

U ovoj akciji, na teritoriji Srbije, Grčke, Španije, sinoć je uhapšeno ukupno osam osoba.

- U Srbiji je uhapšeno najviše osoba i to u Beogradu, Novom Sadu i Slankamenu. Reč je o akciji koja je trajala duži vremenski period, jer su pojedini pripadnici “kavačkog klana” uhapšeni još pre mesec dana. Kako saznajemo, hapšenja su rezultat istraga ubistava vođa “škaljarskog klana” Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini u januaru 2020. godine, kao i o istragama ubistava Alana Kožara i Damira Hadzića u julu iste godine na Krfu - navodi “Politikin” sagovornik.

(Kurir.rs / Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track