MEĐU UBICAMA ČETVORICE VOĐA "ŠKALJARSKOG KLANA" I JEDNA ŽENA: Uhapšena misteriozna Nataša, muž joj već robija!
Belivuk, Zvicer i Šarić, Foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić, Shutterstock, Nemanja Nikolić

akcija vertikala

MEĐU UBICAMA ČETVORICE VOĐA "ŠKALJARSKOG KLANA" I JEDNA ŽENA: Uhapšena misteriozna Nataša, muž joj već robija!

Crna Hronika -

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal i policija sumnjaju da su organizatori kriminalne grupe koja stoji iza likvidacija u Atini i Krfu bili odbegli Radoje Zvicer, kao i Darko Šarić i Veljko Belivuk, koji su u pritvoru

"Škaljarce" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. godine u Atini, kao i visokopozicionirane pripadnike iste kriminalne grupe nekoliko meseci kasnije na ostrvu Krf, Alana Kožara i Damira Hadžića, kako se sumnja, ubila je kriminalna grupa koju su organizovali Darko Šarić, Radoje Zvicer i Veljko Belivuk, saopštio je juče načelnik UKP Ninoslav Cmolić.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da su Šarić i Zvicer dali novac za ubistva, a da je vođa kavačkog klana preko Belivuka i pripadnika njegove grupe organizovao likvidacije.

Škaljarci ubijeni na Krfu i u Atini
Škaljarci ubijeni na Krfu i u Atinifoto: MUP RS

Logistička podrška

Načelnik UKP je naveo da je tokom prethodne noći uhapšeno 10 osoba među kojima su i Milinko Brašnjović, kom su posle dužeg operativnog rada lisice stavljene u Španiji, kao i Abaz Rabi, koji je pritvoren u Grčkoj. Među uhapšenima za četiri ubistva u Grčkoj i pokušaj ubistva Mileve Stamatović, supruge Stevana Stamatovića, koji je likvidiran dok je s Dedovićem i porodicama sedeo u jednom restoranu u Atini, jeste i jedna žena, Nataša Dedić, kojoj su lisice stavljene u Srbiji.

Kako Kurir saznaje, Nataša Dedić se sumnjiči da je pružala logističku podršku tokom egzekucije u Atini. - Inače, njen suprug Dejan Dedić u Holandiji služi kaznu od 13 godina za ubistvo - kaže sagovornik Kurira.

Skaj komunikacija

Krtica među "škaljarcima" namestila Kožara

Presudnu ulogu u lociranju "škaljaraca" na Krfu imao je Ratko Živković, zvani Zemo, koji se krajem juna i početkom jula 2020. dopisivao preko Skaja s Kožarom. Tokom dopisivanja, uspeo je da ga ubedi da mu pošalje slike restorana u kom je ručao, ali i vile u kojoj je boravio. Navodno, sliku kuće su pripadnici Belivukovog klana upoređivali s kućama koje se preko sajtova izdaju na Krfu i tako su otkrili njegovu tačnu lokaciju.

- Slabo spavam. Izgoreo juče od sunca, pa se budio - napisao je navodno 26. juna 2020. Kožar Živkoviću, koji je to preneo ostalim pripadnicima grupe.

- Tek je došao, ja mislim, čim kaže da je juče izgoreo - komentarisali su oni u čet grupi koju su, prema sumnjama istražitelja, napravili za to ubistvo. Pošto je nastavio da šalje slike koje su oni upoređivali s različitim lokacijama, Zvicerov saradnik je 7. jula 2020. na grupi napisao "našli smo kožnog". Ubijen je 23. jula, ispred vile.

Podsetimo, Šarić i Belivuk, koji su označeni kao organizatori kriminalne grupe, već se nalaze u pritvoru, dok je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer u bekstvu i za njim se traga.

Milinko Brašnjović uhapšen u Španiji
Milinko Brašnjović uhapšen u Španijifoto: Privatna Arhiva

- Ovom akcijom zadat je ozbiljan udarac organizovanom kriminalu. Reč je o međunarodnoj akciji kodnog imena "Vertikala", u kojoj je uhapšeno 10 osoba. Reč je o ubistvima u Atini i na Krfu. Kao organizatori su označeni Radoje Zvicer, Darko Šarić i Veljko Belivuk - kazao je Ninoslav Cmolić na konferenciji. Prema njegovim rečima, krivičnom prijavom obuhvaćeno je ukupno 18 osoba. Za zločine u Grčkoj, kako je otkrio, sumnjiče se i Dušan Jovanović Giba, koji uhapšen ranije u Bosni i Hercegovini, zatim Dragan Tomić, zvani Vojnik, Vladimir Vojinović, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić, Rade Stojčić, kao i Ratko Živković i Milovan Zdravković, zvani Teg.

- Jovanović i Vojinović su, kako se sumnja, bili direktni izvršioci likvidacije na Krfu - kaže izvor Kurira.

Podsetimo, tokom suđenja Belivukovom klanu koji se tereti za sedam ubistava, svedoci-saradnici otkrili su da su u likvidaciji u Atini učestvovali Milinko Brašnjović i Ljubomir Lainović, koji je u međuvremenu ubijen. Oni su, svedočeći o likvidaciji na Krfu, pomenuli i ime Dušana Jovanovića Gibe.

Svedoci-saradnici

- Svedoci-saradnici su Ratka Živkovića Zemu, pripadnika kavačkog klana, opisali kao čoveka koji je uspeo da se infiltrira među "škaljarce" posle ubistva u Atini. Naveli su da je tom klanu otkrio da je Brašnjović učestvovao u likvidaciji i ponudio im da ga ubije. Svedok-saradnik Srđan Lalić opisao je da su kupili krv koja se koristi za snimanje filmova, iskopali rupu i inscenirali da je Brašnjović ubijen. Fotografiju su potom poslali Kožaru, koji je poverovao i nastavio da se dopisuje sa Živkovićem i tako otkrio svoju lokaciju - podseća naš izvor. Svedoci-saradnici su otkrili i da je i u vreme likvidacije u Atini, ali i na Krfu u Grčkoj, boravio Veljko Belivuk.

Bonus video:

01:44

KRIMINOLOZI: Kriminalni klanovi bore se za prevlast

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track