NOVI DETALJI UBISTVA! ŠUŠU PRATILI 3 DANA: Iznajmili "škodu", pa ga sačekali ispred kuće! OTKRIVENA I ULOGA UHAPŠENE DEVOJKE
Šuša ubijen ispred kuće, Foto: Privatna Arhiva

više javno tužilaštvo u beogradu

NOVI DETALJI UBISTVA! ŠUŠU PRATILI 3 DANA: Iznajmili "škodu", pa ga sačekali ispred kuće! OTKRIVENA I ULOGA UHAPŠENE DEVOJKE

Crna Hronika -

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su osumnjičeni koji se dovode u vezu sa ubistvom Milana Šuše koje se dogodilo 17. februara 2024. godine u Zemunu, dok se za još jednim osumnjičenim intenzivno traga.

- Branko S. (34) iz Pančeva, koji se tereti za krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i proment oružja i eksplozivnih materija, se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Danijela Z. (28) iz Kruševca, osumnjičena za izvršenje krivičnog dela pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, na saslušanju je negirala izvršenje krivičnog dela.

- Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Branku S. odredi pritvor po svim zakonskim osnovima: zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti. U odnosu na Danijelu Z. pritvor je predložen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticala na svedoke i da ne bi ponovila krivično delo u kratkom vremenskom periodu - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Mesto zločina
Mesto zločinafoto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Prema naredbi o sprovodjenju istrage, Branko S. i osumnjičeni za kojim se traga su zajedno u periodu od 12. do 15. februara 2024. godine, obilazili lokacije i vršili opservaciju terena u blizini mesta stanovanja oštećenog, kako bi utvrdili njegove navike i kretanja.

Prethodno su 4. februara u rentakar agenciji iznajmili vozilo marke “škoda” koje su koristili za izvršenje krivičnog dela 17. februara.

- Sumnja se da je Branko S. ovim vozilom 17. februara dovezao osumnjičenog za kojim se traga, do blizine mesta gde živi M.Š. i parkirao automobil na mestu pogodnom da uoči oštećenog kada izađe iz svoje kuće. Pošto je uočio da M.Š. oko 10:05 izlazi svojim vozilom iz dvorišta porodične kuće, Branko S. je to javio drugom osumnjičenom putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju “Signal”, koji je potom krenuo ka kući oštećenog - dodaje se u saopštenju.

On je trčećim korakom prišao M.Š. koji je izašao iz svog vozila u nameri da zatvori vrata od kapije dvorišta porodične kuće, pa je ispalio najmanje sedam metaka u M.Š. u predelu glave i tela usled kojih je preminuo na licu mesta.

Osumnjičeni su se potom sa lica mesta udaljili na različite strane.

- Danijela Z. se sumnjiči da je pomogla drugom osumnjičenom za ovo teško ubistvo da pobegne iz zemlje - navodi se iz tužilaštva.

Bonus video:

00:16

Milan Šuša (39) ubijen je danas u sačekuši oko 10 sati u Zemunu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track