SKUPOCENIM MERCEDESOM KRENUO U BRITANIJU PA ZAUSTAVLJEN U BATROVCIMA: Carinici odmah shvatili da ih vozač laže! OVAKO SE PRAVDAO
Foto: Carina Srbije

SKUPOCENIM MERCEDESOM KRENUO U BRITANIJU PA ZAUSTAVLJEN U BATROVCIMA: Carinici odmah shvatili da ih vozač laže! OVAKO SE PRAVDAO

Crna Hronika -

Carinski službenici su u utorak na izlazu graničnog prelaza Batrovci, u saradnji sa policijom, uhvatili jednog putnika u pokušaju krijumčarenja.

zaplena nakita, Granicačni prelaz Batrovci, Batrovci, srebrni nakit
foto: Carina Srbije

Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na izlasku iz zemlje pristigao mercedes strane registracije koji se iz Srbije uputio ka Velikoj Britaniji.

1 / 12 Foto: Carina Srbije

Iako je carinicima rekao da nema ništa da prijavi, detaljnom kontrolom utvrđeno je da vozač pristiglog automobila ne govori istinu. Naime, u prtljažniku je među ličnim stvarima, kao i ispod i na sedištima otkriveno pregršt srebrnog nakita, teškog 5.243 grama.

Među nakitom se našlo čak 350 prstenova, 40 narukvica, 41 lančić, 180 pari minđuša i 210 privezaka.

Strani državljanin je rekao da je vlasnik prodavnice nakita u inostranstvu i da ga nije prijavio jer nije znao da to treba da uradi. Ishod prekršajnog postupka koji je hitno sproveden je novčana kazna i zaštitna mera trajnog oduzimanja robe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track