ŽENE BELIVUKA I MILJKOVIĆA NEGIRALE DA SU PRALE PARE: Bojana i Tanja odvojeno napustile sud, A OVO JE OPTUŽENA MARIJA (FOTO)
Foto: Petar Aleksić

specijalni sud

ŽENE BELIVUKA I MILJKOVIĆA NEGIRALE DA SU PRALE PARE: Bojana i Tanja odvojeno napustile sud, A OVO JE OPTUŽENA MARIJA (FOTO)

Crna Hronika -

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koje je tužilaštvo označilo kao vođe zloglasnog klana kom se sudi za sedam ubistava izjavile su danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da nisu prale novac zarađen od kriminalnih delatnosti!

Kako Kurir saznaje, u sudnici se nije pojavila Belivukova tašta Snežana Đorđević, koja je takođe optužena ali su advokati rekli da iz zdravstvenih razloga nije došla i da nije u stanju da prati suđenje. Protiv nje je danas postupak, zbog nedolaska, privremeno razdvojen.

Bojana Belivuk
Bojana Belivukfoto: Petar Aleksić

Bojana Belivuk i Tanja Miljković danas su prvi put sa supruzima sele na optuženičku klupu, a osim njih četvoro, u boksu za optužene zbog pranja novca se našla i Belivukova tašta Snežana Đorđević, kao i Filip Ivanovski koji je optužen i da je bio pripadnik kriminalne grupe, njegova nevenčana supruga Marija Milutinov.

- U sud su prvo stigli Ivanovski i njegova supruga, potom je je sama došla Tanja Miljković, dok je Belivukova supruga u sud ušla minut pred početak suđenja koje je bilo zakazano za 10 sati. Muževi dve optužene, iz pritvora su sprovedeni u sudnicu - kaže sagovornik Kurira i dodaje da su ih one pozdravile kada su ušle.

Tanja Miljković
Tanja Miljkovićfoto: Petar Aleksić

Na samom početku pripremnog ročišta pročitana je optužnica kojom im je stavljeno na teret da su novac koji su Belivuk, Miljković i Ivanovski zaradili kriminalnim radnjama, oni ali i njihove supruge ubacilvali u legalne tokove kupovinom stanova, automobila, placeva i skupocenih satova, iako su znali odakle potiče.

- Svi su negirali navode optužnice, a detaljnu odbranu pred sudom trebalo bi da iznesu 10. i 11. aprila za kada je zakazan početak suđenja, koji će biti otvoren za javnost - potvrđeno je za Kurir.

Filip Ivanovski i Marija Milutinov
Filip Ivanovski i Marija Milutinovfoto: Petar Aleksić

Podsetimo, Belivuk i Miljković su u pritvoru od 4. februara 2021. Oni su tokom istrage u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal izneli svoje odbrane.

- Optuženi za pranje novca i tada su negirali izvršenje krivičnog dela. Belivuk je izjavio da je zaposlen kao koordinator u podrumu pića sa mesečnom zaradom oko 60.000 dinara i da radi na poslovima obezbeđenja. Naveo je da nije učestvova u kupovini placa u Kozarčevoj ulici niti gradnji na placu već da je sve to činila njegova tašta, optužena Snežana Đordevic od njene ušteđevine. Inače, i tašta je negirala navode optužnice da je prala novac, tvrdeći da je sama ulagala iako ima penziju od 40.000 dinara - kaže izvor Kurira.

Belivuk i njegova supruga branili su se tada da su godinama štedeli.

- Ja i moja supruga radimo oko 20 godina nekada sam radio i po dva posla. Sve smo štedeli i sklanjali sa strane - izjavio Belivuk navodno na salušanju a njegova supruga je dodala i da nikada nisu "izlazili po splavovima, pili šampanjac, drogirali se ili pušili, već da su štedeli svaki dinar".

1 / 7 Foto: Petar Aleksić

Miljković je izjavio da mesečno zarađuje 1000 do 2000 evra na poslovima obezbeđenja. Za svadbu u Metropolu, rekao je, da su on i Tanja dobili preko 200 hiljada evra u kešu.

- Bojana Belivuk je izjavila u istrazi da je zaposlena u rentakar i da mesečno prima 60000 dinara i da za rođenje trećeg deteta dobija roditeljski dodatak od 100 evra. Rekla je da je radila razne poslove, da su 2017. i 2018, imali rođendane deč ije sa po sto gostiju i da je svako doneo minimum po 50 evra - podseća sagovornik Kurira.

Bonus video:

00:16

UHAPŠENI PORESKI INSPEKTORI RADILI SA KRIMI GRUPOM! Osumnjičeni za pranje para: Organizator uživao u luksuznoj vili sa bazenom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track