NASTAVLJA SE ISPITIVANJE RODITELJA DEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA: Majka u sud stigla uzdignute glave (FOTO)
Foto: Petar Aleksić

NASTAVLJA SE ISPITIVANJE RODITELJA DEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA: Majka u sud stigla uzdignute glave (FOTO)

Crna Hronika -

Otac dečaka-ubice, koji je u OŠ Vladislav Ribnikar ubio devetoro dece i čuvara škole danas nastavlja da odgovara na pitanja tužilaštva nakon što je izneo svoju odbranu i rekao da nije kriv!

Majka dečaka ubice stigla je u Viši sud u pratnji svojih advokata. Ona je stigla obučena sva u crno, sa naočarima za sunce, uzdignute glave. Ona je, inače, na suđenje stigla prva.

Miljana Kecmanović, Borivoje Borović, Irina Borović
foto: Petar Aleksić

Tu su i roditelji ubijene dece koji su se prethodno skupili u ulici iza zgrade Višeg suda u Beogradu da bi stigli svi zajedno.

suđenje, Kosta Kecmanović
foto: Petar Aleksić

Majka dečaka je ušla u sudnicu nešto posle 10.30 časova sa svojim advokatima, a onda i jedan po jedan roditelj žrtava koji su sve vreme čekali zagrljeni.

suđenje, Kosta Kecmanović
foto: Petar Aleksić

Juče je, da podsetimo, počelo njegovo ispitivanje gde je, kako je Kurir pisao, tužiocu rekao da mu se “obraća sa poštovanjem jer je on cenjeni doktor”. Sve vreme u sudnici su prisutni i roditelji ubijene dece i sestra čuvara škole.

Otac dečaka ubice optužen je da je učinio teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući, a majka za delo nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a njen DNK pronađen je na jednoj od čaura u školi.

Dečak ubica je, podsetimo, stravičan zločin počinio iz dva očeva pištolja koja je nekoliko dana ranije, kako se sumnja, uz eo a potom kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Bonus video:

01:32

Odavanje pošte stradalim učenicima u OŠ Vladislav Ribnikar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track