ISPITUJE SE DA LI SU RODITELJI OTROVALI DECU PESTICIDOM ZA VINOVU LOZU Kesica otrova nađena blizu kuće u kojoj su ubijeni mališani
Foto: Zorana Jevtić

NOVI SAD

ISPITUJE SE DA LI SU RODITELJI OTROVALI DECU PESTICIDOM ZA VINOVU LOZU Kesica otrova nađena blizu kuće u kojoj su ubijeni mališani

Crna Hronika -

Na adresi stanovanja bračnog para, koji je prekjuče izvršio samoubistvo skokom sa 17. sprata zgrade u Novom Sadu, pronađena su tela dvoje dece, a u dvorištu je zatečena kesica otrova, odnosno fungicida, sredstva za zaštitu biljaka.

- Prazna kesica pronađena je u dvorištu kuće, a policija proverava da li postoji mogućnost da su deca otrovana upravo time. Tela su na obdukciju koja će utvrditi na koji način su mališani izgubili živote - kaže izvor Kurira i objašanjava da trovanje pesticidima, odnosno fungicidima, jako opasno kod ljudi i da stvara paralizu respiratornog centra usled čega nastupa smrt.

- Kesica fungicida koja je nađena može da se nađe u slobodnoj prodaji i jeftina je. Obično se koristi za vinovu lozu. Otkud to u njihovom dvorištu utvrđuje istraga. U dvorištu kuće u kojoj je ova porodica stanovala ima i drveća i biljaka, pa se utvrđuje da li je to otrov kojim su deca ubijena ili je slučajnost da je sada tu pronađena ta prazna kesica - objašnjava nam izvor.

Novi Sad, Samoubistvo, Deca, samoubistvo, Ubistvo Dece, P..B.S., L. P. S., M. P. S.
foto: Zorana Jevtić

Žitelji Petrovaradina u Novom Sadu, gde su nađena mrtva deca stara godinu i tri godine, kažu za Kurir da ovako nešto nisu mogli ni da sanjaju.

- Svi smo u čudu da se ovako nešto dogodilo... Bili su jako mirni i nekako ne možemo da verujemo da je neko spreman da ubije svoju decu. Kažu da su ih otrovali, dali im nešto u hranu i dečica su umrla. Čuli smo da je mlađe dete nađeno u krevecu, a starije u krevetu, nisu imali povrede, pa sve ukazuje na to da su otrovani - kažu žitelji, dok rođaka vlasnika kuće dodaje:

- Taj bračni par u kući je živeo dve godine, i u pitanju je pomoćna kuća, dok u velikoj kući trenutno na spratu žive dva mladića, ali u toj kući se često menjaju stanari. Deda je star 96 godina, umro je u januaru u Švedskoj, i ovih dana čekamo da njegovo telo dođe kako bi ga sahranili. Voleo je da dolazi ovde tokom leta, poznavao je tu porodicu i bili su mu dragi.

Novi Sad, Samoubistvo, Deca, samoubistvo, Ubistvo Dece, P..B.S., L. P. S., M. P. S.
foto: Zorana Jevtić

U dvorištu se mogu videti bicikli, ali i crni veš koji se suši. Takođe, u garaži se vide dečja kolica. Na kući gde su bili podstanari sve roletne su spuštene.

SOS linija na koju se mogu javiti osobe koje pomišljaju na samoubistvo je 080/309-309, opcija 1. Servis je besplatan a stručnjaci koji pružaju pomoć na ovom broju rade 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Bonus video:

03:32

HOROR NA ZLATIBORU DOBIJA EPILOG! EVO ZAŠTO SU ĐACI KRVARILI: Toksikolog progovorio o deci koja su navodno OTROVANI NA EKSKURZIJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track