PIROĆANAC DUGO PROGANJAO SANJU, NA KRAJU JE UBIO: Pucao joj u glavu posle godinu dana ga stigla kazna - DOŽIVOTNA ROBIJA
Foto: Facebook

CRNA godišnjica

PIROĆANAC DUGO PROGANJAO SANJU, NA KRAJU JE UBIO: Pucao joj u glavu posle godinu dana ga stigla kazna - DOŽIVOTNA ROBIJA

Crna Hronika -

Slučaj koji je uznemirio ceo Pirot i okolinu kada je ubijena žena nedavno je konačno dobio epilog, a njen ubica zasluženu kaznu zatvora za počinjeno svirepo delo.

Miroslav Marković, Pirot, ubistvo
foto: Facebook

Naime, 5. marta 2023. nasred ulice ubijena je Sanja M. (47) kada joj je njen bivši partner Miroslav Marković (55) presudio tako što joj je pucao u glavu. Ljubomora je bila motiv ovog zločina, što uglavnom i predstavlja najčešći okidač ubicama, a najgore od svega jeste što je ovakvih slučajeva mnogo, dok ne postoji pravo rešenje kako smanjiti femicid u Srbiji.

- I to je bio još jedan slučaj u nizu kada institucije nisu zakazale, uredno su odradile svoj deo posla kada je žena prijavila nasilje, međutim očigledno to nije bilo dovoljno - kaže izvor za Kurir.

Miroslav je ubio Sanju usred bela dana dok je kupovala voće na tezgi, nakon čega se ubica sam predao policiji, a pre nekoliko dana je i osuđen na jedinstvenu kaznu doživotnog zatvora.

Miroslav Marković, Pirot, ubistvo
foto: Facebook

Imao zabranu prilaska

Miroslav i Sanja su bili u emotivnoj vezi, nakon što je, prema tadašnjim rečima Sanjine porodice, Miroslav postao nasilan, ona je odlučila da stavi tačku na to. Međutim, muškarac nije želeo da se pomiri sa tim, pa je nastavio da je prati i uznemirava.

Sanja je prijavljivala policiji, a kako smo pisali jednom prilikom, čak devet puta proganjanje je prijavljeno policiji, što nije bilo dovoljno da ga spreči da počini nešto ovako, iako ništa nije slutilo da će tog jutra doći do ovoga.

Inače, Miroslav je dva puta osuđivan za proganjanje, a takođe je tada i potpisao sporazum o priznanju krivice i osuđen je na novčanu kaznu od 100.000 dinara. Za ponovljeno delo dobio je zabranu prilaska, međutim Sanju ni to nije moglo spasiti iz kandži ubice.

Bonus video:

01:14

STRUČNJACI TEK TREBA DA ISTRAŽE ŠTA SE DEŠAVA U MOZGU MALOLETNIKA UBICA! Psiholog: To je nov fenomen i potpuno je atipičan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track