ŠTA KRIJE TELEFON TAMARE ZVICER? APARAT UKRADEN IZ DEPOA SUDA: "Kopači tunela" odneli mobilni prve dame kavačkog klana
Tamara i Radoje Zvicer, Foto: detective-info.com.ua, Privatna Arhiva

crna gora

ŠTA KRIJE TELEFON TAMARE ZVICER? APARAT UKRADEN IZ DEPOA SUDA: "Kopači tunela" odneli mobilni prve dame kavačkog klana

Crna Hronika -

Mobilni telefon Tamare Zvicer, supruge vođe odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, nalazi se među predmetima koje su "kopači tunela" ukrali iz depoa podgoričkog Višeg suda u septembru prošle godine.

Kako prenose crnogorske Vijesti, osim telefona supruge vođe klana, iz depoa je odnet i vlasnički list na njeno ime, ali i pištolj koji je bio dokaz u predmetu protiv optuženih za planiranje ubistva vođa kriminalne grupe iz Beograda, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u januaru 2021. godine.

Marko Miljković i Veljko Belivuk
Marko Miljković i Veljko Belivukfoto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Nenad Kostić

- Popisom je utvrđeno da nedostaje ukupno 19 pištolja i pušaka, izvesna količina droge i još desetak mobilih telefona - prenose Vijesti. Depo Višeg suda u Podgorici, podsetimo, obijen je u septembru prošle godine, a da je od susedne zgrade do ove prostorije prokopan tunel otkriveno je 13. septembra prošle godine.

Kako je tokom istrage utvrđeno, "kopači tunela" iznajmili su stan u zgradi preko puta suda, a zbog sumnje da su učestvovali u filmskoj provali u depo suda, bili su uhapšeni Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Nikola Milačić i Ivica Piperović, koji su u međuvremenu pušteni da se brane sa slobode, a poternice su raspisane za državljanima Srbije, Veljkom Markovićem, Milanom Markovićem, Dejanom Jovanovićem i Vladimirom Erićem, koji je u međuvremenu uhapšen na aerodromu u Stokholmu i uskoro bi trebalo da bude izručen Crnoj Gori.

Tunel do Višeg suda u Podgorici
Tunel do Višeg suda u Podgoricifoto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Inače, nalogodavac, finansijer kao ni motiv za kopanje tunela, još uvek nisu zvanično otkriveni.

Tamara Zvicer, supruga Radoja Zvicera, javnosti je postala poznata posle pokušaja njegovog ubistva u Kijevu u Ukrajini u maju 2020. Podsetimo, ubice su na njega zapucale na parkingu luksuznog kompleksa u kom je živeo sa porodicom. U pucnjavi, Zvicer je teško ranjen pao na zemlju, ali je njegova supruga tada sa pištoljem u rukama istrčala iz zgrade, zapucala na napadače i suprugu spasila život.

- Tamaru Zvicer tada su snimile sigurnosne kamere ispred zgrade. Nekoliko godina ranije, ona je policiji prijavila vođu "škaljarskog klana" Jovana Vukotića, koji je u međuvremenu ubijen u Istanbulu, da je pokušao da je ubije u Kotoru, ali je taj postupak protiv njega obustavljen jer za njenu prijavu nije bilo dokaza - podseća sagovornik Kurira.

Prema nezvaničnim informacijama, supruzi vođe "kavačkog klana", mobilni telefon koji nedostaje iz depozita suda oduzet prilikom pretresa kuće u Crnoj Gori u kojoj je živela sa suprugom, pre nego što mu se izgubio svaki trag.

Za Radojem Zvicerom, poternice su raspisale i Srbija i Crna Gora zbog sumnje da je učestvovao u više likvidacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track