BAHATI VOZAČ MI UBIO SINA, ALI NIJE ZBOG TOGA U ZATVORU! Majka stradalog Nenada van sebe! "VRATILI MU VOZAČKU, ON ŠVERCOVAO DROGU"
Foto: Privatna arhiva

ispovest za kurir

BAHATI VOZAČ MI UBIO SINA, ALI NIJE ZBOG TOGA U ZATVORU! Majka stradalog Nenada van sebe! "VRATILI MU VOZAČKU, ON ŠVERCOVAO DROGU"

Crna Hronika -

Tanja Vićevac u potresnoj ispovesti za Kurir otkriva kroz kakvu je patnju porodica prošla čekajući pravdu za nastradalog jedinca Nenada (21)

Ostala sam bez sina jedinca. Bahati vozač ga je udario, a potom se pravio da je stoper. Smejao mi se u lice dok sam u bolnici čekala da čujem da li mi je dete živo ili mrtvo.

Ovim rečima za Kurir je počela svoju ispovest Tanja Vićevac, majka Nenada Vićevca (21) koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 28. januara 2022. u blizini Mladenovca, kada je na automobil u kom je on bio sa svojom devojkom, kolima naleteo Milan Kovačević (41) iz Mladenovca.

Mislila da sanja

tanja sa svojim sinom nenadom
tanja sa svojim sinom nenadom foto: Privatna arhiva

- To veče zazvonio mi je telefon, bila je to Nenadova devojka koju je moj sin vozio kući. Bila je uplašena, jedva je izgovorila: "Dogodila se nesreća! Samo dođite, ne znam ništa. Nenad je u lokvi krvi, sedi na sedištu" - počinje bolnu priču majka Tanja, a potom jecajući nastavlja:

- Do nesreće je došlo kada je taj čovek sa 150 kilometara na čas u krivini, gde je puna linija, naglo skrenuo u kolovoznu traku mog sina i udario u njegov auto. Udarac je bio tako jak da je Nenadova devojka pomislila da sanja. U tom bunilu mu se čak i obratila: "Moram da ti kažem, sanjala sam da smo imali nesreću", a onda se okrenula ka njemu i videla kako krvav sedi pored nje i ne pomera se. Vatrogasci su morali da seku auto da dođu do mog deteta.

Neutešna majka je dodala da su joj u glavi ostale i scene iz bolnice, gde se srela "oči u oči" sa vozačem koji je izazvao nesreću.

smrskani automobili nakon saobraćajne nesreće
smrskani automobili nakon saobraćajne nesrećefoto: Privatna arhiva

- Čekali smo u istom hodniku, a on se smejao. Držao je svoje dete u naručju, za koje je prethodno rekao da nije njegovo - rekla je ona, pa nastavila:

- Prošli smo pravu agoniju dok smo u bolničkim hodnicima čekali da nam kažu da li su uspeli da spasu Nenada. On je bio jedno predivno i odgovorno dete, ma ceo naš svet, a onda u trenu shvatite da ga više nema.

Naša sagovornica kroz plač opisala je koje povrede je imao njen sin. - Taj bahati vozač nije želeo da mu pomogne, on je čak Nenadovoj devojci rekao "da je stoper i da ne zna čija su kola koja su ih udarila" iako je u vozilu bilo dvoje dece - kaže neutešna Tanja.

nenad sa svojim roditeljima
nenad sa svojim roditeljimafoto: Privatna Arhiva

Narkotici na brodu

Ona je objasnila da je Kovačević nakon nesreće uhapšen i da je tri meseca proveo u pritvoru.

- Ono što me je pogodilo jeste činjenica da je tom čoveku nakon puštanja iz pritvora vraćena vozačka dozvola, jer je profesionalni vozač, kao i pasoš, kako bi mogao da nastavi da vozi kamion van zemlje - rekla je majka poginulog:

roditelji svakodnevno idu na groblje svom sinu jedincu
roditelji svakodnevno idu na groblje svom sinu jedincufoto: Privatna arhiva

- U međuvremenu, dok smo se mi borili za pravdu, Milan Kovačević je uhapšen u Engleskoj zbog šverca droge na brodu. Kovačević je 26. maja prošle godine osuđen na sedam godina i dva meseca zatvora zbog tog krivičnog dela. Na kraju je završio iza rešetaka, ali ne zbog smrti mog sina, već zbog droge.

Ona dodaje i da će se boriti do poslednjeg daha "da ubica njenog Nenada bude osuđen i za njegovu smrt".

Boriću se do kraja

Mora da robija i za saobraćajku

Neutešna Tanja Vićevac navela je da nije mogla da dođe sebi kada je kasnije videla kako izgledaju automobili nakon nesreće.

- Auta su bila potpuno uništena. Prednjeg dela nije ni bilo, a srča je bila do kolena. Takođe, priča osumnjičenog Kovačevića da nije vozio brzo ne pije vodu, s obzirom na to da su kola unakažena - rekla je Tanja.

Bonus video:

06:36

BOLNA ISPOVEST MAJKE ČIJE JE DETE NEPOKRETNO ZBOG MORBILA: Mislili smo to su samo prehlade, a onda je prestao da se ODAZIVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja