OSMORICA OSUĐENA NA UKUPNO 46 GODINA ZATVORA: Viši sud doneo novu presudu zbog brutalnog prebijanja u Laze Telečkog
Foto: MUP Srbije/PU Novi Sad

OSMORICA OSUĐENA NA UKUPNO 46 GODINA ZATVORA: Viši sud doneo novu presudu zbog brutalnog prebijanja u Laze Telečkog

Crna Hronika -

NOVI SAD - Viši sud u Novom Sadu danas je osudio osam muškaraca na ukupno 46 godina i dva meseca zatvora zbog tuče 20. februara 2021. godine ispred ugostiteljskog objekta u Ulici Laze Telečkog. Tom prilikom dve osobe su zadobile teške telesne povrede, a dve su lakše povređene.

Naime, Viši sud u Novom Sadu danas je doneo i javno objavio presudu povodom događaja iz februara 2021. godine u Ulici Laze Telečkog, kojom su okrivljeni oglašeni krivim da su izvršili krivična dela i osuđeni su na kazne zatvora i to:

B.D. (12 godina), L.M. (10 godina) i N.B. (11 godina) zbog krivičnog dela teško ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju u pokušaju, a M.M. (2 godine i 8 meseci), M.M. (2 godine i 6 meseci), V.S. (2 godine i 8 meseci), D.N. (2 godine i 6 meseci) i B.M. (2 godine i 4 meseca), zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje i krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu.

Tuča, Novi Sad
foto: Printscreen Twitter

U ponovljenom postupku, veliko sudsko veće kojim je predsedavala sudija Ivana Josifović, vodeći se razlozima svrsishodnosti i ekonomičnosti sudskog postupka, izvelo je sve dokaze na jednom ročištu za glavni pretres, stranke i branioci su na sledećem izneli završne reči, nakon čega je sud, razrešivši sporna pitanja iz prethodno vođenog postupka, doneo novu presudu.

U izrečene kazne zatvora okrivljenima je uračunato vreme koje su proveli u pritvoru, a prema okrivljenima B.D., L.M. i N.B. pritvor je produžen do upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Šid, tuča, prebijanje, prebijanje u Laze Telečkog, Lazin sokak, Novi Sad
foto: MUP Srbije/PU Novi Sad

Istom presudom, sud je obavezao sve okrivljene da solidarno isplate na ime naknade nematerijalne štete oštećenima D. M. iznos od 720.000,00 dinara, M. P. iznos od 710.000,00 dinara i N. Š. iznos od 590.000,00 dinara, kao i da plate troškove postupka.

Protiv navedene presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu.

Bonus video:

01:14

POTRESNA ISPOVEST REDITELJA O SMRTI SVOG BRATA! Brutalano prebijanje u noćnom klubu: Njih je bilo preko 20! U ovome je našao SPAS!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja