ZAPLENA OD 18.000 € NA BATROVCIMA! Vozač sve krio ispod polovnog nameštaja! Carinicima pokazao i račune a onda su otkrili PREVARU
Ilustracija/ Arhivska fotografija, Foto: Carina Srbije

ZAPLENA OD 18.000 € NA BATROVCIMA! Vozač sve krio ispod polovnog nameštaja! Carinicima pokazao i račune a onda su otkrili PREVARU

Crna Hronika -

Carinski službenici su na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja materijala vrednog skoro 18.000 evra.

Slučaj je otkriven juče kada su carinici izvršili detaljan pregled jednog kombija i ispod korišćenog pokućstva, koje je vozač prethodno prijavio, pronašli neprijavljenu robu: nove garniture i pojedinačna pakovanja ručnog alata robne marke ''Unior''.

Batrovci, krijumčarenje, ručni alat
foto: Carina Srbije

Vozač je naknadno pokazao na uvid račune za alat kupljen u Sloveniji, pa su sravnjivanjem tovara sa dokumentacijom, carinici utvrdili prisustvo 619 različitih artikala ukupne vrednosti od 17.300 evra, kao i nedostatak pojedinih stavki navedenih u računima.

1 / 6 Foto: Carina Srbije

Kako krijumčareni alat i po količini i po vrednosti predstavlja robu trgovačkog karaktera, protiv putnika će biti pokrenut postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja sporni tovar biti zadržan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja