OVO JE DATUM IZRUČENJA SRBINA, KOPAČA TUNELA U PODGORIČKOM SUDU: Odneli telefon Tamare Zvicer i pištolj pripremljen za Belivuka
Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore, Printscreen/Youtube

crna gora

OVO JE DATUM IZRUČENJA SRBINA, KOPAČA TUNELA U PODGORIČKOM SUDU: Odneli telefon Tamare Zvicer i pištolj pripremljen za Belivuka

Crna Hronika -

Srbin Vladimir Erić, jedan od osumnjičenih za kompanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, u sredu, 20. marta, biće izručen Crnoj Gori.

On je, da podsetimo, uhapšen 14. oktobra prošle godine na aerodromu u Stokholmu, a Švedska je kasnije odobrila njegovo izručenje Crnoj Gori.

Tek nedavno, pola godine nakon otkrivanja tunela, Viši sud u Podgorici završio je popis nestalih stvari, koji je dostavljen Osnovnom držanom tužilaštu u Podgorici. Iz tog tužilaštva su saopštili da detalje istrage ne mogu obelodaniti, pa nisu odgovorili na pitanja da li su identifikovani nalogodavci i da li se nazire motiv prokopavanja prolaza do depoa.

Vladimir Erić
Vladimir Erićfoto: Printscreen/Youtube

– Pomenuti predmet je u postupku istrage. Postupajući tužilac preduzima sve zakonom propisane mere i radnje u cilju rasvetljavanja odlučnih činjenica. Radi zaštite interesa postupka, zasad ne možemo saopštiti više informacija – kazao je rukovodilac ODT-a u Podgorici Duško Milanović.

Dodao je da će javnost biti blagovremeno obaveštena o odluci u ovom predmetu.

Tunel do depoa Višeg suda otkriven je u septembru prošle godine. Zbog kopanja tunela do Višeg suda, na poternici su i dalje osumnjičeni Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović iz Loznice. Na spisku osumnjičenih su i Katarina Baćović, Marjan Vuljaj, Ivica Piperović i Nikola Milačić. Oni su tokom istrage uhapšeni, ali im je Vrhovni sud nedavno ukinuo pritvor.

Viši sud u Podgorici, tunel
foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Tokom popisa je utvrđeno da su iz dokaza nestali telefoni, oružje i manja količina narkotika.

Kako su nedavno preneli crnogorski mediji među nestalim telefonima je i aparat Tamare Zvicer, supruge vođe odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Tamara Zvicer
Tamara Zvicerfoto: Screenshot

Osim njenog telefona odnet je i pištolj koji je bio dokaz u predmetu protiv optuženih za planiranje ubistva vođa kriminalne grupe iz Beograda, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u januaru 2021. godine.

Kurir.rs/Dan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track