ZA KRAĐU ORDENJA U PALATI SRBIJA OSUMNJIČEN SLOBODAN HOMEN: Policija traga za bivšim državnim sekretarom
Foto: Dado Đilas

hapšenje

ZA KRAĐU ORDENJA U PALATI SRBIJA OSUMNJIČEN SLOBODAN HOMEN: Policija traga za bivšim državnim sekretarom

Crna Hronika -

Među 10 osoba osumnjičenih da su iz zgrade Palate Srbija ukrali 43.000 komada ordenja velike vrednosti, nalazi se i bivši državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen (52), saznaje Kurir.

Kako saznajemo, on je za sada nedostupan državnim organima i nalazi se u bekstvu.

Naime, u saradnji Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala lišeno je slobode osam lica J.M. (65), N.A. (63), I.Z. (53), O.P.G. (65), S.S. (44), A.T. (60), A.R. (61) i R.K. (64), dok je za dva lica Slobodana Homana i S.B. (46) Treće tužilaštvo sudu podnelo predlog za raspisivanje poternica.

Slobodan Homen
Slobodan Homenfoto: Dado Đilas

Prema navodima krivične prijave, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 komada državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

- Osumnjičeni su saslušani, svi su izneli odbrane, nakon čega je Treće tužilaštvo podnelo sudu predlog da se prema četiri lica odredi pritvor, prema dva lica raspiše poternica i odredi pritvor, jer nisu dostupni državnim organima, a prema tri lica mera obezbeđenja nesmetanog vođenja krivičnog postupka - navodi se u saopštenju ovog tužilaštva.

Kako saznajemo, u pitanju je deo zgrade u kom se nalazi sedište Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pitanja Republike Srbije.

Bonus video:

00:49

Policja je uhapsila više osoba zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela teških krađa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track