KURIR SAZNAJE! MUŠKARCA SILOVALI DO SMRTI MLADIĆI OSUĐENI ZA PREKRŠAJE U SAOBRAĆAJU: Jezivi detalji smrti u zatvoru Padinska skela
Ilustracija, Foto: Shutterstock

istraga

KURIR SAZNAJE! MUŠKARCA SILOVALI DO SMRTI MLADIĆI OSUĐENI ZA PREKRŠAJE U SAOBRAĆAJU: Jezivi detalji smrti u zatvoru Padinska skela

Crna Hronika -

Trojica muškaraca koji se sumnjiče da su u zatvoru Padinska skela teško povredili S.B. (70), kog su prema nezvaničnim informacijama silovali metlom, iza rešetaka su bili kako bi odslužili prekršajne kazne, saznaje Kurir!

- Preminuli S. B. je bio prekršajno osuđen na mesec dana zatvora i kaznu je služio u Padinskoj skeli. I trojica osumnjičenih, bila su iza brave zbog zatvorskih kazni koje su im izrečene zbog prekršaja, a ne nekih teških krivičnih dela - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, jedan osumnjičeni ima 21 godinu, a dvojica su svega dve godine starija.

- Dvojica osumnjičenih su bila osuđena zbog kršenja zakona o bezbednosti saobraćaja, a jedan zbog kršenja zakona koji se odnosi na ličnu kartu - otkriva sagovornik iz istrage i dodaje da je jedan od osumnjičenih za zversko zlostavljanje starca bio osuđen na svega 10 dana zatvora.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Aleksandar Jovanović

Istragu smrti S. B., za kog je obdukcija navodno pokazala da je umro nasilnom smrću vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

- Posle otkrivanja jezivog zločina, uhapšena su trojica osumnjičenih i oni su prebačeni u istražni zatvor - dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, sumnja se da su trojica cimera nesrećnog čoveka zlostavljala i mučila metlom u ćeliji u takozvanoj Staroj skeli, koju su delili sa njim.

Zatvorenik je, kako je Kurir pisao, preminuo 4. februara u zatvoru. Zbog povreda koje je imao, odmah se posumnjalo da je bio žrtva jezivog nasilja.

- Sumnja se da je silovan u više navrata. Navodno su ga stražari zaticali u modricama, zbog čega je odveden na pregled kod lekara, ali je tada rekao da je sam pao. Moguće je da iz straha nije prijavio cimere - kaže izvor.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija juče je saopštila da je zbog tragičnog događaja smenjen direktor ovog kazamata, Vladimir Bukvić, i ubrzo je postavljena druga osoba, dok je protiv sedmoro zaposlenih u KPZ Padinska skela pokrenut disciplinski postupak.

Bonus video:

07:18

Ispovest čuvar iz KPZ Padinska skela ledi krv u žilama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja