ODLOŽENO SUĐENJE DIREKTORU GERONTOLOŠKOG CENTRA U NIŠU KOJI JE KORONU LEČIO TAMJANOM: Stevanović mora na bolničko lečenje
Foto: Beta/Saša Đorđević, Screenshot

ODLOŽENO SUĐENJE DIREKTORU GERONTOLOŠKOG CENTRA U NIŠU KOJI JE KORONU LEČIO TAMJANOM: Stevanović mora na bolničko lečenje

Crna Hronika -

U Višem sudu u Nišu danas je odloženo suđenje bivšem direktoru Gerontološkog centra u Nišu, Milanu Stevanoviću koji je optužen da nije reagovao po propisima pa mu se na teret stavlja krivično delo teško delo protiv zdravlja zbog koga je tada za vreme kovida preminuo 51 korisnik ovog doma za stare.

Njegov advokat Goran Đorđević je podneo zdravstveno uverenje predsednici sudskog veća u kome se navodi da Stevanović mora na bolničko lečenje. U to vreme pre tri godine, u Gerontološkom centru se zarazilo 195 ljudi zbog neblagovremene reakcije.

I ne samo to, na jednom od ranijih ročišta je rečeno da je palio tamjan jer je navodno čuo da se ovom aromatičnom smolom, odnosno njenim mirisom, leči korona.

On je kako se ranije čulo, iako je znao da jedan po jedan pacijent oboleva i dobija temperaturu, ipak nadležne obaveštavao "da je sve u redu", a što nije bila istina. Na teret mu se stavlja i da je korisnicima dozvoljavao posete, iako je to tada bilo zabranjeno.

Predsednica sudskog veća je naglasila da početak njegovog lečenja počinje danas i da se ročište odlaže za 26. april ove godine. Tada bi trebali ponovno da svedoče zaposleni u domu o okolnostima koje su vladale u centru za vreme kovida 19.

Tada, u to vreme je obolelo i 29 radnika doma. za ovo krivično delo je zaprećena kazna 12 godina zatvora.

Bonus video:

02:30

Ministri dodelili vitamine korosnicima gerontološkog centra u Rumi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track