OSUĐENE UBICE SA VRAČARA: "Crvena beretka" sa saučesnikom učestvovala u likvidaciji Bjelanovića pred TRUDNOM VERENICOM
Ubistvo Bjelanović, Foto: Printscreen/Rudar 7

APELACIONI SUD U BEOGRADU

OSUĐENE UBICE SA VRAČARA: "Crvena beretka" sa saučesnikom učestvovala u likvidaciji Bjelanovića pred TRUDNOM VERENICOM

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu kojom su bivši pripadnik "crvenih beretki" Predrag Ratković osuđe na 16 a Stefan Blagojević 20 godina zatvora za ubistvo Vladimira Bjelanovića u decembru 2015. u centru Beograda u Mileševskoj ulici na Vračaru.

Ratković je, kako se navodi u potvrđenoj presudi, u noći između 7. i 8. decembraukrao "golf" i registarsku tablicu, a potom 9. decembra 2015. Stefana Blagojevića tim automobilom dovezao do Mileševske ulice.

- Blagojević je izašao iz vozila u kojem se nalazio na mestu suvozača i u neposrednoj blizini čekao da izađe iz zgrade oštećeni, te kada je oštećeni izašao iz zgrade u društvu svoje trudne vanbračne supruge T.M. i ušao u vozilo marke „Reno“ koje je bilo parkirano i u trenutku kada je seo na mesto vozača, a T.M. na mesto suvozača, prišao prednjoj strani vozila i držeći obema rukama koje su bile ispružene ispred njegovog tela ispalio dva projektila iako je video da T.M. sedi na mesto suvozača - navodi se u presudi.

Mesto zločina
Mesto zločinafoto: Stefan Jo

Ranjeni Bjelanović je, kako se dodaje, uspeo da izađe iz automobila i počne da beži Mileševskom, ali ga je Blagojević stigao i u njega ispalio još 19 hitaca.

- Blagojević je potom prošao između parkiranih automobila, prešao ulicu i vratio se u automobil u kojem ga je čekao Ratković - navodi se u presudi.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da sud smatra da je postojao dogovor između okrivljenih da ubiju Bjelanovića.

- Okrivljeni Ratković je u bitnom doprineo izvršenju ovog krivičnog dela po očiglednom dogovoru prvo pribavljajući na opisani način vozilo „Golf“, a zatim tablice sa drugog „Golfa“, kratko vreme pre planiranog i sprovedenog izvršenja krivičnog dela, a sve radi njihove teže identifikacije i prikrivanja tragova, te vozeći ovaj „Golf“ sa mesta izvršenja i sa evidentnom ulogom da se vozila „Golf“ na neki način oslobodi u toku sledeće noći, a u čemu je bio sprečen blagovremenom intervencijom policije - navodi se, između ostalog u odluci Apelacionog suda.

Bonus video:

01:58

DRAŠKOVIĆ OTKRIO ZAŠTO SU CRVENE BERETKE POD PUNOM RATNOM OPREMOM UPALE U BEOGRAD: Pomahnitali Legija tražio da mu Đinđić dođe na noge

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja