SASLUŠAN SRBIN KOJI JE "PAO" U IRSKOJ ZBOG ŠVERCA KOKAINA: Uhapšen sa još devetoricom, a evo kako su se branili pred sudom!
Foto: Shutterstock

hapšenje

SASLUŠAN SRBIN KOJI JE "PAO" U IRSKOJ ZBOG ŠVERCA KOKAINA: Uhapšen sa još devetoricom, a evo kako su se branili pred sudom!

Crna Hronika -

Beograđanin Aleksandar Milić (26), za kojeg irski mediji pišu da je član međunarodne bande koja se tereti za krijumčarenje droge iz Južne Amerike u Evropu, uhapšen je prošle nedelje sa još devet saučesnika.

Svi su saslušani pred sudom u Irskoj, a optuženi su da su u periodu od 27. februara do 14. marta radili na uvozu droge u vrednosti većoj od 13.000 evra.

hapšenje, lisice, uhapšeni
foto: Shutterstock

- Srbin je saslušan pred Okružnim sudom u Midltonu, ali nije želeo da se izjasni o krivici vezano za delo koje mu se stavlja na teret. Određen mu je pritvor, a on će 26. marta ponovo dati iskaz, ali putem video-linka - navode irski mediji.

Kuvar među uhapšenima

Sa njim je saslušan Antonijo Galardo Barof (56) iz Španije , koji je poznat i kao Huan Antonio Galardo, a koji je posle optužbe ipak dao odgovor.

- Ne pripadam nijednoj kriminalnoj organizaciji i nikada nisam učestvovao u švercu droge - rekao je Galardo pred sudom.

U drugom sudu saslušana su holandski državljanin iranskog porekla Ali Mazidi (49), zatim Šon Karan (37) iz Severne Irske, holandski državljanin Kiumard Gaibiri (51), kao i Mario Anhel Del Rio Sanz. Mazidijev advokat je svog klijenta opisao kao "samozaposlenog distributera kafe", dok je Gaibiri, navodno, radio kao kuvar u restoranu u Roterdamu, razveden je i ima partnera koji ne radi.

irska policija
irska policijafoto: Peter Kappel / Alamy / Alamy / Profimedia

Oni su, takođe, zadržani u pritvoru da bi se pojavili ponovo pred Okružnim sudom u Bantriju 27. marta.

Kratak odgovor

Preostala četvorica Španaca pojavila su se pred Okružnim sudom u Korku i njima je saslušanje ponovo zakazano za 27. mart putem video-veze. Anhel Serano Padilja (39) iz Malage na optužbe je odgovorio samo kratko: "U redu".

- Moj klijent je hospitalizovan tokom sedmodnevnog pritvora. Tražim da se upravniku zatvora skrene pažnja na Padiljino zdravstveno stanje - zahtevao je njegov advokat.

Osim Padilje, saslušani su i Španci Pedro Ortega (35), Raul Garsija Taberes (48) i Anuar Rahui (41) i svi su se, kao i Aleksandar Milić, branili ćutanjem.

- Na narednom zakazanom ročištu desetorica optuženih će odgovarati na pitanja tužioca, branilaca i sudskog veća - navode tamošnji mediji.

Suđenje u Velikoj Britaniji

Požarevljanin osuđen na 11 godina zatvora

Zbog šverca 28 kilograma kokaina vrednog više od dva miliona evra, državljanin Srbije Miloš B. (22) iz okoline Požarevca nedavno je u Velikoj Britaniji osuđen na 11 godina zatvora.

Miloš je, prema pisanju engleskih medija, radio kao barmen na kruzeru, a on i njegovi saučesnici otkriveni su kada je Srbin pokušao da s kruzera istovari drogu i preda je pripadnicima britanske organizovane kriminalne grupe koji su čekali isporuku u specijalnom čamcu sličnom onima koji se u Španiji koriste za šverc narkotika.

- Kada je kruzer pristao kod ostrva Vajt, Miloš B. je iz svoje kabine dovukao torbu s drogom na palubu. Za torbu je vezao konopac i spustio je, a kokain, koji je mesec dana ranije prokrijumčaren na broz u Kartaheni de Indijas u Kolumbiji, bio je toliko težak da je konopac opekao kožu Miloša B. dok je spuštao tovar u čamac - preneli su engleski mediji.

Bonus video:

00:49

ORGANIZOVAN KRIMINAL IMA SAMO JEDAN CILJ! Stručnjaci za Kurir TV o povezanosti Zvicera i Gogića: Školski primer, pogodan za šverc!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track