ODLOŽENO SUĐENJE PO TUŽBI PORODICE UBIJENE ADRIANE: Roditelji dečaka ubice iz Ribnikara se nisu pojavili, OVO je razlog
Foto: Petar Aleksić

ODLOŽENO SUĐENJE PO TUŽBI PORODICE UBIJENE ADRIANE: Roditelji dečaka ubice iz Ribnikara se nisu pojavili, OVO je razlog

Crna Hronika -

Današnje ročište na suđenju roditeljima dečaka ubice, a po tužbi roditelja ubijene devojčice Adriane Dukić odloženo je zbog nedolaska roditelja dečaka koji je ubio svoje vršnjake i čuvara škole, a koji je danas trebalo da svedoče u ovom postupku.

Advokatica tuženih roditelja dečaka ubice izjavila je da oni nisu došli na današnje ročište kako bi prvo izneli odbranu u krivičnom postupku koji se vodi protiv njih.

OŠ Vladislav Ribnikar, Ribnikar, suđenje, parnica, Dane Dukić
foto: Petar Aleksić

- Taj postupak je zatvoren za javnost i trenutno odbranu iznosi otac, a zatim će i majka. Naredna suđenja zakazana su za 1. i 2. april te se nadamo da će do tada biti gotovo sa iznošenjem odbrane i oni će biti spremni da svedoče u ovom postupku - rekla je advokatica tuženih roditelja Marina Ivelja i dodala:

- Oni ne žele da njihova odbrana bude kompromitovana i trpe veliki psihološki pritisak, to je razlog njihovog nedolaska.

U sudnici je zatim od strane državnog pravobranilaštva dostavljen podnesak kao odgovor na pitanja tužilaštva o dozvoli za posedovanje oružja oca dečaka ubice.

- Otac je ispunio sve uslove za posedovanje oružanog lista i potvrda o tome postoji, ali oružani list nažalost nije pronađen prilikom pretresa stana. Nadležna policijska uprava izdala mu je oružani list jer je ispunjavao te uslove i baš za ta dva pištolja koji je masakr počinjen - rekla je Sanja Gunjić.

Tužilaštvo je zatražilo da im se dostavi oruženi list, a ne potvrda o tome da on postoji kako bi se utvrdilo od kada i do kada je vazi, koji je serijski broj oružja na njemu i ostali neophodni detalji.

Naredno ročište zakazano je za 17. maj za kada su pozvana 4 svedoka iz škole.

Bonus video:

00:20

PRVE KAZNE POSLE MASAKRA U RIBNIKARU: Evo kako su kažnjene psiholog, pedagog i sekretar škole nakon disciplinskog postupka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track