PRIŠAO VLAOVIĆU S LEĐA I IZ PIŠTOLJA MU ISPALIO HITAC U GLAVU: Duško Tanasković osuđen na 19 godina zatvora zbog ubistva škaljarca
Foto: BETA Zvonko Kučelin, YouTube/Zadarski. hr

PRIŠAO VLAOVIĆU S LEĐA I IZ PIŠTOLJA MU ISPALIO HITAC U GLAVU: Duško Tanasković osuđen na 19 godina zatvora zbog ubistva škaljarca

Crna Hronika -

Srpski državljanin Duško Tanasković (30) osuđen je na 19 godina zatvora zbog ubistva Crnogorca Gorana Vlaovića, odluka je Županijskog suda u Zadru.

Podsećamo, Tanasković je 25. avgusta 2022. godine na Pagu ispred noćnog kluba iz pištolja likvidirao Vlaovića. Prišao mu je s leđa i upucao ga u glavu. Tanasković nije došao na izricanje presude.

Po presudi sudije Ane Brkić, Tanasković je oslobođen plaćanja troškova suđenja.

kragujevčanin, ubica, Duško Tanasković
foto: Facebook

Crnogorac je preminuo u kolima Hitne pomoći na putu za Zadar, a ubica je brzo uhvaćen. Nakon ubistva mediji su pisali da se radilo o obračunu dva najbrutalnija balkanska narkoklana iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

- Odlučio sam da ne iznosim odbranu, ali mi je žao što sam učinio mnoge loše stvari zbog svoje bolesti - kazao je na poslednjem ročištu Tanasković.

U sudnici se tokom postupka moglo čuti kako nema dokaza da je ubijeni bio član jednog od poznatih crnogorskih mafijaških klanova, te da se radi o porodičnom čoveku, koji ima ženu i dvoje dece, ali je na letovanje došao sa srpskom misicom D.B., koja mu je pravila društvo s novosadskim prijateljima.

- Goran Vlaović pao je licem prema dole, zgnječen mu je veliki i mali mozak, a pucano je s manje od 5 centimetara udaljenosti s desne strane iza uha - kazao je tokom suđenja tužilac Ivica Škara i dodao da su u pretrazi šireg mesta zločina pronađene naočare za sunce, crna torba sa srpskim dinarima, tablete, farmerke, i ono najvažnije pištolj "glok" kalibra 9 mm s prigušivačem, nepoznatog serijskog broja. Sve nađene stvari imale su tragove koji se poklapaju s DNK Duška Tanaskovića, a dokazi su pojačani činjenicom da je Srbin imao čestice baruta na sebi.

Tanasković je nekoliko puta tokom boravka u zatvoru gutao žilete. Županijski sud tokom postupka čuvali su čak i policijski brodovi...

(Kurir.rs, 24.hr)

Preneo: R.J.

Bonus video:

00:18

SAHRANJEN ŠKALJARAC VLAOVIĆ UBIJEN NA PAGU: U grobnicu na Novom bežanijskom groblju ispraćen crvenim cvetovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track