"ZA SMRT NAŠEG ŽELJKA NIKO NIJE KRIV, KAO DA SU KOLA SAMA IŠLA" Porodica pokojnog mladića se SKAMENILA na izricanju presude u Nišu
Foto: Kurir/M.S.

ogorčeni

"ZA SMRT NAŠEG ŽELJKA NIKO NIJE KRIV, KAO DA SU KOLA SAMA IŠLA" Porodica pokojnog mladića se SKAMENILA na izricanju presude u Nišu

Crna Hronika -

Miodrag Perić optužen da je automobilom marke "golf" usmrtio Željka Ristića (19), danas je odlukom Višeg suda u Nišu oslobođen iste, a porodica stradalog mladića je ostala skamenjena u sudnici jer ovakvu presudu nije niko očekivao.

- Ušli smo već u četvrtu godinu, ne znam šta da mislim, kao da su kola išla sama, nije jedan, nije drugi... Ovo je jako potresno za sve nas. Najgore je što smo danas ovo čuli, ispada da niko nije kriv, ne znam ko je ako nije vozio ni jedan ni drugi - kaže nam baka Dragica Perić, a prema rečima Željkovog deke Nikole on smatra da je problem što snimak sa kamera nije uvršten kao dokaz.

03:04

Oslobađajuća presuda za smrt Željka Ristića

- Nema kamera, nema ničega, a na tom putu ima bar pet kamera. U policiji je pregledan snimak sa kamere raskrisnice u Doljevcu, ali se on uopšte ne pojavljuje - kaže nam deka Nikola.

Ipak, Željkova majka veruje u odluku suda i nada se da će se pravi krivac pronaći.

- Verujem da je sud doneo pravu odluku, nisam bila sigurna na početku da li je on vozio, ali verujem da je sud izneo dovoljno dokaza da on nije bio za volanom. Ne znam šta dalje da očekujem, verujem da ćemo pronaći krivca, a sve ćemo da se dogovorimo sa advokatom kako će biti u daljem postupku - kaže za Kurir vidno potresena Željkova majka, Vesna Ristić.

Majka Vesta i deka Nikola
Majka Vesta i deka Nikolafoto: Marko Smiljković

- Presuda predstavlja izvestan šok, kako za mene, tako i za Željkovu porodicu. Bez obzira na izvedene dokaze smatram da je sud olako odustao od odgovornosti okrivljenog Perića za krivično delo nepružanje pomoći i nije bilo nikakvog objašnjenja u vezi sa tim. Svakako, iz ovakvog činjeničnog stanja, nama preostaje samo da podnesemo žalbu koja je neminovna pod ovakvim okolnostima.

Prema rečima sudije, tužilaštvo nije dokazalo da je Perić vozio automobil.

- Još uvek nije dokazano ko je vozio automobil, da li vi ili Marko Disić koji je bio u automobilu. Kako je navedeno optužnicom okrivljeni je imao 2,27 promila alkohola u krvi, i čovek nije mogao da vozi pod tim uticajem alkohola - rekao je sudija Višeg suda Mirko Drašković.

Podsetimo, tragična nesreća se dogodila pre tri godine kada je na Željka Ristića, stotinak metara od njegove kuće, dok se pešaka kretao pored puta, naleteo automobil "golf". Vozač se nije zaustavio, već je nastavio da vozi, a uhapšen je nekoliko sati kasnije.

Tokom suđenja, otkriveno je da je u "golfu" u trenutku nesreće bio sada oslobođeni Perić, kao i njegov drugar Marko Disić. Prema optužnici, za volanom je bio Perić, dok je Disić bio suvozač. Međutim, sudija smatra da nije dokazano da je Perić vozio "golfa", a sam Perić je tvrdio da on nije bio za volanom.

Bonus video:

00:19

Pregažen pešak na putu Mladenovac-Sopot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track