IZNAJMLJIVALI LUKS AUTOMOBILE, PA IH PRODAVALI: Tužilaštvo traži pritvor za dvojicu osumnjičenih posle saslušanja
Ilustracuja, Foto: Shutterstock

više javno tužilaštvo u beogradu

IZNAJMLJIVALI LUKS AUTOMOBILE, PA IH PRODAVALI: Tužilaštvo traži pritvor za dvojicu osumnjičenih posle saslušanja

Crna Hronika -

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

U pitanju je 13 luksuznih automobila: GLE coupe 300, „BMW X6“, BENTLI, MB GLC, GLE 400D, AUDI S6, PORŠE KAEN i druga.

Na ovaj način rent-a-kar firma je oštećena za više od 150 miliona dinara, ali joj je nakon otkrića ove zloupotrebe uz pomoć policije vlasniku do sada vraćeno 11 vozila.

- Osumnjičeni su na saslušanju izneli svoje odbrane, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, a Slavenu B. i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu - saopšteno je iz Viseg javnog tužilaštva u Beogradu.

Osumnjičenima se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja