ZAVRŠENO SASLUŠANJE MAJKE PRVOOSUMNJIČENOG ZA SVIREPO UBISTVO MALE DANKE: Evo šta se jutros izdešavalo u zaječarskom Tužilaštvu
Foto: Nemanja Nikolić

Iskoristila pravo da ne svedoči

ZAVRŠENO SASLUŠANJE MAJKE PRVOOSUMNJIČENOG ZA SVIREPO UBISTVO MALE DANKE: Evo šta se jutros izdešavalo u zaječarskom Tužilaštvu

Crna Hronika -

BEOGRAD/ZAJEČAR - Svetlana D, majka Dejana D. koji je osumnjičen za ubistvo dvogodišnjeDanke Ilić i supruga Radoslava D. osumnjičenog za pomaganje pri skrivanju tela devojčice, iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne svedoči u tužilaštvu.

Ona ima to pravo kao najbliži srodnik osumnjičenih.

- Svedok Svetlana Dragijević je privilegovan svedok u odnosu na Radoslava Dragijevića koji joj je suprug i sina Dejana Dragijevića. Iskoristila je svoje pravo da ne svedoči - rekao je advokat Nebojša Živanović.

Danas će biti saslušana još dva svedoka, dok je za sutra u tužilaštvo pozvano njih još nekoliko.

Tri člana porodice Dragijević su uhapšena zbog ubistva dvogodišnje devojčice, ali je Svetlanin mlađi sin Dalibor preminuo u pritvoru od srčanog udara nepunih 48 sati nakon hapšenja.

Srđan J. (50) iz Luke i Dejan D. (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se telom neprekidno traga već 12 dana, a uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko veštačenje.

Radnici borskog JKP "Vodovod", su tog 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku.

Prema priznanju Dragijevića datom u tužilaštvu, oni su devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem (73) i sada pokojnim bratom (40), izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Kurir.rs/Telegraf

Bonus video:

00:44

Poslednji put telo brata osumnjićenog Dejana D. provezeno je pored kuće

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track