OCA DANKINOG UBICE NEĆE DOVODITI U TUŽILAŠTVO: Radoslav Dragijević će biti saslušan samo u OVOM slučaju
Radoslav i Dejan Dragijević, Foto: Nemanja Nikolić

OCA DANKINOG UBICE NEĆE DOVODITI U TUŽILAŠTVO: Radoslav Dragijević će biti saslušan samo u OVOM slučaju

Crna Hronika -

U Višem sudu u Zaječaru počelo je saslušanje svedoka u vezi sa ubistvom dvogodišnje Danke Ilić, za koje su osumnjičeni radnici JKP "Vodovod" Dejan Dragijević i Srđan Janković. Juče je u tužilaštvo dovedena Dragijevićeva majka, a bilo je reči o tome da će ponovo da bude doveden i njegov otac, koji je uhapšen zbog sumnje da je pomagao u premeštanju tela devojčice, ali to nije bio slučaj.

Kako kažu iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Radoslav Dragijević neće biti ponovo dovođen u tužilaštvo, osim u jednom slučaju.

- Osumnjičeni Radoslav Dragijević će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru ukoliko sam bude zahtevao da da iskaz, s obzirom na to da se prilikom prvog saslušanja branio ćutanjem - navode iz VJT Zaječar.

Radoslav Dragijević
Radoslav Dragijevićfoto: Nemanja Nikolić

Oni dodaju i da je Dejanova majka Svetlana Dragijević ispitana juče u svojstvu svedoka pred Višim javnom tužilaštvom u Zaječaru i da je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči, s obzirom na to da joj je osumnjičeni Dejan sin, a Radoslav suprug.

Podsetimo, osumnjičeni Dejan Dragijević i Srđan Janković jutros su dovedeni u tužilaštvo kako bi prisustvovali iskazima koje su dali majka i otac Danke Ilić, što je njihovo zakonsko pravo, kao i kako bi mogli da, preko advokata, roditeljima devojčice postavljaju pitanja.

Dejan Dragijević, Srđan Janković, Danka Ilić, Danka Ilić potraga, Deponija
foto: Nemanja Nikolić

Srđan Janković (50) iz Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodipnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se telom neprekidno traga već 12 dana, a kako se nezvanično saznaje, uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko veštačenje.

- Pritvor osumnjičenima, Srđanu Jankoviću i Dejanu Dragijeviću, po rešenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru ističe 3. maja. Oni će biti poslati na psihijatrijsko veštačenje, čim se za to steknu uslovi - navode u zaječarskom Višem javnom tužilaštvu.

Bor, Danka Ilić, nestala, devojčica
foto: Damir Dervišagić, MUP Srbije

Janković i Dragijević, radnici borskog JKP "Vodovod", su tog 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku. Prema priznanju Dragijevića, oni su devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem Radoslavom (73) i sada pokojnim bratom Daliborom Dragijevićem (40), izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Dalibor Dragijević preminuo je od srčanog udara nepunih 48 sati nakon hapšenja i nije saslušan u tužilaštvu.

Kurir.rs/Telegraf

Preneo: R.J.

Bonus video:

04:02

OSUMNJIČENI ZA UBISTVO MALE DANKE BI MOGLI DA SE NAĐU NA SLOBODI 3. MAJA?! Radulović tvrdi: Čekaju se psihijatrijsko veštačenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track