PRIJAVILA SE NA KONKURS U ŠKOLI, DOBILA POSAO, A ONDA USLEDIO ŠOK! Lažirala diplome, pa priznala! Mora da PLATI 500.000 DINARA
Foto: Beoinfo

ojt smederevo

PRIJAVILA SE NA KONKURS U ŠKOLI, DOBILA POSAO, A ONDA USLEDIO ŠOK! Lažirala diplome, pa priznala! Mora da PLATI 500.000 DINARA

Crna Hronika -

J. S. (44) sklopila je sporazum sa Osnovnim javnim tužilaštvo u Smederevu o priznanju krivice jer je 2023. pribavila lažnu diplomu master profesora sa kojom se prijavila na konkurs za radno mesto u jednoj osnovnoj školi, a potom i primljena u radni odnos.

Ovim povodom oglasilo se i nadležno tužilaštvo sa saopštenjem:

Po optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, a nakon zaključenog sporazuma o priznanju krivičnog dela, J. S. (44) je proglašena krivom za krivično delo falsifikovanje isprave koje je izvršila na taj način što je tokom 2023. godine pribavila lažnu diplomu o stečenom visokom obrazovanju i diplomu o stečenom zvanju master profesora, upotrebila ih kao prave priloživši iste uz konkursnu dokumentaciju prilikom konkursa za radno mesto u jednoj osnovnoj školi, na osnovu čega je po okončnanju konkursa i zaključila ugovor o radu i bila primljena u radni odnos.

Nakon sprovedenog postupka sud je optuženoj, nakon što je prethodno usvojio prethodno zaključeni sprazum o priznanju krivičnog dela, osudio na novčanu kaznu od 500.000 dinara, izrekao uslovnu osudu, kao i meru bezbednosti oduzimanja lažnih diploma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track