NEPOPRAVLJIV! BALKANSKI AL KAPONE UDARIO 2 ČUVARA U CZ: Vujović 16 puta osuđivan, operacijama menjao lični opis
Foto: Facebook

vjt u beogradu

NEPOPRAVLJIV! BALKANSKI AL KAPONE UDARIO 2 ČUVARA U CZ: Vujović 16 puta osuđivan, operacijama menjao lični opis

Crna Hronika -

Podgoričaninu Ivanu Vujoviću (37), kog zovu balkanski Al Kapone i "ubica sa 100 lica", juče je odloženo saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog istrage koja se vodi protiv njega, jer je navodno u avgustu prošle godine udario dva stražara u Centralom zatvoru u Beogradu, potvrđeno je Kuriru.

Kako nezvanično saznajemo, Ivan Vujović je mesec dana pre napada na stražare u CZ isporučen Srbiji iz Hrvatske, gde je ranije bio uhapšen zbog falisfikovnih dokumenata.

- U julu je stigao u Centralni zatvor, a u avgustu je napao stražare. Jednog je udario i slomio mu je vilicu, a drugom je naneo lake telesne povrede - kaže nam izvor upoznat sa slučajem.

Ivan Vujović
Ivan Vujović foto: Facebook

Napad na zaposlene u beogradskom zatvoru iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija nisu želeli da komentarišu.

- Nećemo da komentarišemo, ali ovo samo po sebi govori koliko je zahtevan i odgovoran posao pripadnika Službe za obezbeđenje u Okružnom zatvoru u Beogradu, koji je najveći pritvor u zemlji - kažu za Kurir iz ove ustanove.

ilustracija centralnog zatvora
ilustracija centralnog zatvorafoto: Ana Paunković

Inače, Ivan Vujović je stari znanac policije, ne samo u Srbiji, već i u Crnoj Gori i Hrvatskoj. Osuđivan je čak 16 puta, a poslednji put je uhapšen u Puli 2022. godine nakon što je policija kod njega pronašla lažna dokumenta. Inače, u to vreme Vujović je bio na poternici Interpola Beograd zbog sumnje da je u julu 2016. godine u beogradskom kafiću teško ranio Darka Bulatovića, sina Vladimira Bulatovića, tadašnjeg direktora fudbalske Superlige Srbije. Interesantno je i da je u vreme kad je ranio Bulatovića u Beogradu, Vujović takođe bio u bekstvu, jer je 2015. godine pobegao iz zatvora u Bijelom Polju gde je boravio zbog optužbi za ubistvo.

- Kada je 2022. godine uhapšen u Hrvatskoj spekulisalo se da je u tu zemlju došao kako bi uradio plastičnu operaciju. On je, navodno, hteo da na jednoj klinici u Zagrebu promeni lični opis - pisali su ranije mediji i dodali da je on koristio i više lažnih identiteta, ali i da je više puta tokom skrivanja od policije menjao lični opsi.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu je 22. februara ove godine podiglo optužnicu protiv Ivana Vujovića zbog pokušaja ubistva u Beogradu.

Vladimir Bulatović
Vladimir Bulatovićfoto: Dado

- Sumnje se da je 29. jula 2016. godine pokušao da ubije Darka Bulatovića, sina pokojnog Vladimira Bulatovića koji je bio dugogodišnji direktor Superlige Srbije, u jednom ugostiteljskom objektu na teritoriji opštine Stari Grad. Optužnicom okrivljenom se na teret stavljaju krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Tužilaštvo je preložilo sudu da Ivanu V. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, imajući u vidu da je sedam godina bio u bekstvu i nedostupan pravosudnim organima Srbije - navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako se navodi, postoji opravdana sumnja da je Ivan Vujović 29. jula 2016. godine oko 1.50 časova, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba sa oštećenim u ugostiteljskom objektu, iz torbice koju je nosio preko desnog ramena izvadio revolver koji je neovlašćeno nosio, i ispalio metak u D.B. pogodivši ga u predelu stomaka, čime mu je nameo tešku telesnu povredu opasnu po život.

Inače, kako Kurir nezvanično saznaje optuženi je čak 16 puta pravosnažno osuđivan zbog različitih krivicnih dela.

- Ukupno 15 puta bio je osuđen u Crnoj Gori i jednom u Nemačkoj zbog ilegalnog uvoza narkotika, dok je bio u bekstvu. U Crnoj Gori je osuđen 2011. godine za ubistvo na kaznu od 14 i po godina, ali je 2015. pobegao iz zatvora u Bijelom Polju - otkriva izvor Kurira:

- Osim optužnice za pokušaj ubistva, u Srbiji je protiv njega u toku i postupak za napad na čuvara u Centralnom zatvoru.

Debeo dosije

Ivan Vujović je, podsetimo, 2021. pušten iz crnogorskog zatvora u kom je služio kaznu za ubistvo Radomira Savovića. Međutim, ni posle odsluženja kazne, on nije izručen Srbiji koja je šest godina ranije raspisala poternicu za njim zbog pokušaja ubistva u Beogradu.

Inače, u vreme kada je pokušao da ubije Darka Bulatovića u jednom kafiću u centru Beograda, navodno, zbog toga što ga je Bulatović upozorio da ne uznemirava devojke za susednim stolom, bio je u bekstvu.

- On je u decembru 2015. pobegao iz zatvora u Bijelom Polju u kom je bio zbog ubistva Radomira Savovića 2008. Za tu likvidaciju je osuđen na 14 i po godina zatvora. Navodno, Savoviću je pucao u leđa, kako bi mu se osvetio za batine. Međutim, u zimu 2015. uspeo je da otme pištolj jednom zatvorskom stražaru i preteći oružjem praktično išeta iz zatvora, gde su ga sačekali pomagači koji su ga odvezli - podseća sagovornik Kurira.

Kako je otkriveno posle pucnjave u kafiću, skrivao se u Beogradu. Međutim, posle pokušaja ubistva, pobegao je i iz Srbije i uhapšen je naredne godine blizu nemačko-holandske granice i izručen Crnoj Gori.

Bonus video:

05:13

ĆORA NAS JE PRSKAO KRVLJU DA NAM PRENESE SIDU! Bivši čuvar u CZ šokirao pričama iz zatvora: Grupno su sekli vene U POKUŠAJU BEGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track