"POSLE FILIPOVOG HAPŠENJA MIRNIJE SPAVAM" Za Kurir se ponovo oglasila Beograđanka kojoj je pretio Pejović (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

OLAKŠANJE!

"POSLE FILIPOVOG HAPŠENJA MIRNIJE SPAVAM" Za Kurir se ponovo oglasila Beograđanka kojoj je pretio Pejović (FOTO)

Crna Hronika -

Filip Pejović (33), sin ubijenog Luke Pejovića nekadašnjeg pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO), uhapšen je zbog proganjanja bivše partnerke Gorane Vukmirović (31), a prilikom saslušanja u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu negirao je izvršenje krivičnog dela. Budući da je konačno stavljena tačka na pakao koji su Gorana i članovi njene najuže porodice preživljavali, ova Beograđanka se ponovo oglasila za Kurir i sa zahvalnošću i velikim olakšanjem priznala da konačno može mirnije da spava.

- Za sve što je dosad urađeno mogu samo da se zahvalim prvenstveno redakciji Kurira koja je prva pisala o mom problemu! Osećam se mnogo rasterećenije, a zauvek ću pamtiti šta ste učinili za mene, najpre zbog toga što je cela situacija ubrzana baš zbog pritiska medija - istakla je Gorana za Kurir.

Gorana Vukmirović, Filip Pejović
foto: Privatna arhiva

Poslednja neprijatnost

Nasilje koje je Gorana proživljavala mesecima konačno je dobilo epilog, a kako i sama kaže sa osećajem velikog olakšanja, za sada je donekle nešto rešeno.

- Videćemo kako će se ponašati kada istekne ovih 30 dana pritvora, sada mogu da kažem samo da mirnije spavam, što mi je najvažnije. Neću se okretati više iza sebe u strahu da je on tu negde, a dugo mi je fokus bio samo to... Zanemarila sam i fakultet i posao, razmišljajući šta će Filip sledeće da uradi - kaže naša sagovornica.

Ona je opisala i poslednju neprijatnost koju je doživela neposredno pre Pejovićevog hapšenja, a kako i sama kaže, posle svega, sumnja da se i iza ovoga krije upravo on.

- Moj otac je primetio u jutarnjim časovima, pre nego što je Filip uhapšen, da na mom automobilu crnim sprejem piše nešto nalik na slovo "P". Ja sumnjam da je Filip ovo u toku noći nacrtao, jer ne postoji nijedna druga osoba sa kojom imam ovakav tip problema. Ovo sam doživela kao poruku "Crno ti se piše" i odmah prijavila i to policiji - ispričala je Gorana za Kurir.

Gorana Vukmirović
foto: Privatna arhiva

Zvao po 100 puta dnevno

Filipu se na teret stavlja da je od novembra prošle do aprila ove godine proganjao bivšu emotivnu partnerku uprkos činjenici da je ona jasno istakla da ne želi komunikaciju s njim. Gorana je, da podsetimo, za Kurir ispričala da "živi u strahu zbog čoveka koji je zove 100 puta dnevno, preti joj i proganja je"!

Dodala je da trpi svakodnevnu torturu i da je bivši dečko nekontrolisano poziva telefonom i šalje poruke, čak i one preteće, uznemirujuće i uvredljive.

- Blokirala sam svaki broj sa kog me je pozivao, a bilo ih je oko 70. Koristio je i brojeve članova svoje porodice, napravio bezbroj lažnih profila na društvrnim mrežama, samo da bi me uznemiravao. Dešavalo se i da usred noći, u tri ujutru, naručuje picu na moju kućnu adresu gde mi stanuju i roditelji, a pošto sam radila u jednoj rent-a-kar agenciji, pravio je lažne rezervacije automobila samo da bih morala da čekam četiri sata posle radnog vremena, a onda se niko ne pojavi - ispričala je za Kurir Gorana Vukmirović.

Filip Pejović
foto: Privatna Arhiva

Odranije poznat javnosti Pejoviću postavljali bombe, pretukli ga ispred suda

Osim zbog činjenice da je sin ubijenog pripadnika JSO Luke Pejovića, Filip je dospeo u javnost i kada mu je 2008. godine ispred stana na Novom Beogradu, gde je živeo sa majkom i sestrom, postavljena bomba koja je eksplodirala kada je majka otvorila vrata stana.

- Filip je tada ostao nepovređen, ali su njegove majka i sestra zadobile povrede koje, srećom, nisu bile opasne po život - podseća izvor Kurira. Pejović se ponovo našao u žiži javnosti kada su ga četvorica mladića pretukla ispred beogradske Palate pravde.

- Pejović je izašao iz zgrade i tad su ga napala četvorica momaka koja su stajala na platou. Udarali su ga rukama i nogama gde god su stigli! Sudski stražari su odmah istrčali, pa su trojica napadača pobegla, a samo jedan od njih je uhvaćen. Filip je dobro prošao, od silnih batina zadobio je samo rasekotinu ispod oka - naveo je tada izvor Kurira iz suda.

Bonus video:

01:51

Načelnik Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala pozvao žene da prijave zlostavljanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track