NAJNOVIJI DETALJI HAPŠENA SRBA U MAĐARSKOJ: Zaplenjena droga vredna skoro 2 MILIONA EVRA, a pare čuvali u kutiji za čokoladu!
Foto: Mađarska policija

jedan u bekstvu

NAJNOVIJI DETALJI HAPŠENA SRBA U MAĐARSKOJ: Zaplenjena droga vredna skoro 2 MILIONA EVRA, a pare čuvali u kutiji za čokoladu!

Crna Hronika -

Mađarska policija uhapsila je trojicu Srba i jednog Mađara zbog sumnje da su švercovali drogu vrednu oko milion i po evra koja je prvo pronađena skrivena u automobilu, a zatim i drogu vrednu oko 350.000 evra.

Ova kriminalna grupa, kako se saznaje, bila je pod nadzorom policije skoro 10 meseci!

- Prvo je 11. marta uhapšen Srbin P.R. kad je stigao na granični prelaz Horgoš na putu za Srbiju. Istražitelji su zatim pretresli dva stana u Budimpešti i garažu gde je u automobilu bila skrivena droga vredna više milion i po evra - navodi se u mađarskim medijima i dodaje:

- U automobilu je skriveno više od 20 litara amfetaminskog ulja i skoro 90 kg marihuane, a akcijom su nadležni sprečili da na tržište uđe 150.000 doza leka.

droga, hapšenje, Mađarska
foto: Printscreen/Youtube/Police Hungary

U nastavku istrage uhapšena su još dvojica Srba u Budimpešti 7. aprila. U pitanju su B.C. i A.C, a prilikom pretresa njihovih imanja, policija je pronašla kilograme kokaina i marihuane, kao i mašine za štampu i foliju, digitalne vage i plastične kese.

- Njima je zaplenjena i veća količina novca od kog je deo bio skriven u kutiji od čokolade koja se nalazila u fioci noćnog ormara - vidi se na fotografijama koje je snimila policija u Mađarskoj.

droga, hapšenje, Mađarska
foto: Printscreen/Youtube/Police Hungary

Istražitelji su od trojice muškaraca zaplenili ukupno skoro 27 kg droge, čija je vrednost preko 350.000 evra.

- Trojica Srba i Mađar sumnjiče se za trgovinu drogom, kao organizovana međunarodna kriminalna grupa. Svi su uhapšeni i svima je određen pritvor - navode tamošnji mediji i dodaju:

- Jedan od njihovih saradnika, izvesni Zoltan Breti, uspeo je da pobegne i on se za sada nalazi na nepoznatoj lokaciji. Za njim je odmah raspisana Interpolova međunarodna poternica, te se i njegovo hapšenje očekuje svakog trenutka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track