NOVI SVEDOCI U SLUČAJU DANKE ILIĆ Sutra nastavak saslušanja: ONA je odbila da odgovori na pitanja tužilaštva
Foto: Nemanja Nikolić

Pred zaječarskim Višim tužilaštvom

NOVI SVEDOCI U SLUČAJU DANKE ILIĆ Sutra nastavak saslušanja: ONA je odbila da odgovori na pitanja tužilaštva

Crna Hronika -

Pred zaječarskim Višim tužilaštvom sutra će, 24. aprila, biti nastavljeno ispitivanje svedoka u slučaju ubistva malene Danke Ilić (2) iz Bora, koja je nestala 26. marta u Banjskom polju, naselju na obodu tog grada, saznaje Kurir.

Za ubistvo dvogodišnje devojčice osumnjičeni su radnici lokalnog JKP "Vodovod" Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50).

Kako je Kurir već pisao, dosad je u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru saslušano 14 svedoka, a ispitivanje ostalih se nastavlja sutra.

- Još nekoliko svedoka biće ispitano u tužilaštvu 24. aprila. Osumnjičeni nisu ispitivani naknadno u tužilaštvu, ali i to se očekuje nakon saslušanja svih svedoka, psihijatrijskog veštačenja osumnjičenih, kao i drugih veštačenja DNK tragova, telefona, baznih stanica... - kaže izvor Kurira iz istrage i ističe da su do sada ispitani oni koji su kobnog dana, 26. marta kad je Danka nestala i kada je, kako se sumnja, ubijena, videli osumnjičene ili komunicirali sa njima.

- U ovoj fazi istrage ispitana je prvo Svetlana, majka Dejana Dragijevića, a supruga Radoslava Dragijevića koji je osumnjičen da je pomogao sinu posle zločina, i ona je odbila da odgovara na pitanja tužilaštva. Posle nje, saslušani su i roditelji Danke Ilić, Ivana i Miloš Ilić, dok su osumnjičeni za njeno ubistvo sedeli iza njih, a zatim i njihove kolege iz "Vodovoda" i komšije iz sela Zlot i Luka - objašnjava naš izvor.

Kako saznaje Kurir, kolege osumnjičenih detaljno su opisale kako su se Dragijević i Janković ponašali kad su se nakon ubistva devojčice pojavili u firmi da ostave službeni automobil kojim su, kako se sumnja, udarili Danku i njime odneli njeno telo.

- S obzirom da su osumnjičeni sve vreme bili u sudnici dok su saslušavani svedoci, atmosfera je bila neprijatna i oni su izbegavali da ih uopšte pogledaju. Kolege su rekle da su se oni vratili da ostave automobil, ali da ništa čudno tada nisu primetili kod njih i da su se ponašali kao i svaki drugi dan, a kasnije nastavili normalno da dolaze na posao kao što su to radili i inače. Oni su objasnili i da su Dragijević i Janković, kobnog dana bili na terenu i da su kad su se vratili u preduzeće predali automobil i otišli kući - kaže naš izvor iz istrage i dodaje da su pojedini svedoci ispričali i da je Dejan Dragijević sa ostalim kolegama išao u organizovanu potragu za Dankom Ilić, za koju se tada mislilo da je nestala.

Bonus video:

02:38

NOVINARKA KOJA JE PRATILA SLUČAJ DANKE ZAPLAKALA PRED KAMERAMA: Zakomplikovalo se ubistvom brata, teško mi je bilo da saopštim...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track