BIVŠI DIREKTOR SE TERETI DA JE PRETUKAO ŽENU, TAŠTU I ŠURAKA: Za sutra zakazano izricanje presude, preti mu 3 godine zatvora
Foto: Privatna Arhiva

osnovni sud u velikom gradištu

BIVŠI DIREKTOR SE TERETI DA JE PRETUKAO ŽENU, TAŠTU I ŠURAKA: Za sutra zakazano izricanje presude, preti mu 3 godine zatvora

Crna Hronika -

U Osnovnom sudu u Velikom Gradištu za sutra je zakazano suđenje na kome bi trebalo da se donese prvostepena presuda nekadašnjem direktoru Centra za socijalni rad iz tog grada, Danijelu Živanoviću, koji se tereti da je u januaru 2022. pretukao prvo suprugu, a nekoliko sati kasnije i taštu i šuraka.

Živanović je, podsetimo, uhapšen 31. januara 2022. u večernjim satima. Naime, okrivljeni Živanoviću, kako se navodi u optužnici, koju je ranije podiglo nadležno Osnovno javno tužilaštvu u Velikom Gradištu, tog jutra napao je suprugu, koja je navodno htela da ga ostavi. Nakon toga, Živanoviću se po povratku sa posla u svojoj porodičnoj kući posvađao sa taštom i šurakom. Živanoviću se na teret stavlja da je počinio krivično delo nasilje u porodici.

danijel živanović
danijel živanovićfoto: Privatna Arhiva

- Na sutrašnjem suđenju trebalo bi da se pročitaju završne reči i donese presuda za krivično delo nasilje u porodici. Živanoviću za ovo krivično delo preti od tri meseca do tri godine zatvora - navodi naš sagovornik koji objašnjava kako je došlo do nasilja.

- Okrivljeni Živanoviću je tog jutra oko šest sati u porodičnoj kući u Velikog Gradištu, u stanju uračunljivosti nakon razgovora sa suprugom gde mu je saopštila da želi da ga napusti i preseli se kod svojih roditelja počeo da galami i viče na nju. Uputio joj je navodno reči: "Ti nemaš gde da ideš. Ubiću te!", a potom je došlo do fizičkog kontakta među supružnicima. Okrivljeni je navodno, stiskao ruke, udarao je nekoliko puta po leđima gde je od udaraca dobila i hematome - navodi naš dobro obavešten izvor upoznat sa slučajem.

okrivljen za porodično nasilje, čeka presudu
okrivljen za porodično nasilje, čeka presudufoto: Privatna Arhiva

- Nakon te drame, usledila je nova samo nekoliko sati kasnije, negde oko 15 sati kada se okrivljeni vratio sa posla. Tada se navodno, posvađao sa svojom taštom i šurakom koji su došli kod njega kući, gde ih je dočekao uvredama: "J**em vam mater, marš iz moje kuće! Izlazite napolje!". Nakon toga taštu je udario pesnicom u glavu.

Kako nam je potom objasnio sagovornik, okrivljeni nekadašnji direktor se potom obračunao i sa šurakom.

- Posle pesničenja tašte, okrenuo se ka šuraku i udario ga pesnicom u predelu brade i donje usne. Navodno, tu se nije zaustavio već je nesrećnog muškarca udario pesnicom u potiljak i hvatao za gušu - navodi Kurirov izvor.

Inače, kako smo ranije prenosili, okrivljeni je nakon hapšenja u nadležnom tužilaštvu naveo da se posvađao sa suprugom, kao i da je moguće da je došlo do fizičkog kontakta, ali samo zato što on ima jak stisak, a ne zato što je hteo da je udari.

Bonus video:

06:19

PRETUKAO MI JE OCA NASMRT, A POSLE MESEC DANA PRAVIO SVADBU Potresna ispovest sina brutalno ubijenog Zorana Nedeljkovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track