UBICE MALE DANKE UPUĆENE U BEOGRAD! Janković i Dragijević idu na psihijatrijsko veštačenje! NOVA FAZA ISTRAGE
Foto: Nemanja Nikolić

vjt u zaječaru

UBICE MALE DANKE UPUĆENE U BEOGRAD! Janković i Dragijević idu na psihijatrijsko veštačenje! NOVA FAZA ISTRAGE

Crna Hronika -

Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot, osumnjičeni da su 26. marta u Banjsom polju kod Bora ubili Danku Ilić (2), upućeni su danas u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde će se u narednom periodu obaviti njihovo psihijatrijsko veštačenje.

- Obojica su iz Okružnog zatvora u Zaječaru, gde su smešteni posle hapšenja 4. aprila, upućeni na veštačenje. Psihijatrisjko veštačenje se inače obavlja u Specijalnoj zatvorskoj bolnici koja se nalazi u Beogradu. Veštačenje se radi kako bi se utvrdilo da li su osumnjičeni uračunljivi, odnosno da li su u trenutku zločina mogli da shavte težinu svog dela - objašnjava nam izvor.

On navodi da je Više javno tužilaštvo u Zaječaru, koje vodi istrago prtoiv Jankovića i Dragijevića, završilo sa saslušanjima svedoka.

- Janković i Dragijević su tražili da prisustvuju saslušanjima svedoka. Juče je završeno sa ispitivanjem svedoka, a svoje iskaze je dalo preko 15 ljudi. Pošto je ta faza istrage završena, njih dvojica su upućena na veštačenje - dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, Janković i Dragijević se sumnjiče da su 26. marta u Banjskom polju službenim automobilom JKP "Vodovod", "fijat panda", oborili Danku Ilić, koja je izašla na put. Potom su je, kako su navodno priznali posle hapšenja, ubacili u kola u kojima ju je, po sopstvenom priznanju, zadavio Dejan Dragijević.

Telo su odvezli na deponiju i bacili ga, ali ga je neko od njih dva dana kasnije premestio na nepoznatu lokaciju, tako da ono nije pronađeno još uvek.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track