RENT-A-CAR, AUTOPERIONICA, STANOGRADNJA Čime se sve bavio čačanski biznismen Mario: Posle presude mu oduzeta imovina
Foto: Drustvene Mreže

RENT-A-CAR, AUTOPERIONICA, STANOGRADNJA Čime se sve bavio čačanski biznismen Mario: Posle presude mu oduzeta imovina

Crna Hronika -

Iako mnogi nakon ubistva Čačanina Maria Simovića (43) tvrde da ne znaju da je bio u legalnim poslovima, ovaj Čačanin je duži niz godina posedovao regularnu firmu za rentiranje automobila.

U sklopu rent-a-car službe, radi i autoperionica. Poslednjih godina njegovo ime se pominje među viđenijim čačanskim investitorima kada je stanogradnja u pitanju.

- Mario je već duže vreme uspešno radio u više oblasti, radio je sa automobilima, ušao je izgradnju stambene zgrade. Među prvima je pokrenuo uslugu rent-a-car, od svega nekoliko koliko ih uopšte ima u Čačku. Imao je dobar osećaj za posao, družio se i sa poštenim svetom ali je imao i prijatelje sa one strane zakona – priča njegov poznanik.

On dodaje da je njegova porodica uspešno "stala na noge" nakon brojnih krivičnih dela za koje mu se sudilo.

1 / 11 Foto: Privatna arhiva

Podsećamo, Viši sud u Čačku je 2012. godine, zbog sumnje na iznude, zelenaštva, prevare, pranja novca i nedozovljene trgovine, Mariu i njegovim roditeljima privremeno oduzeo kompletna imovinu.

Viši sud je tada utvrdio da je on bez ovlašćenja kupovao vozila a 10 automobila je registrovao na ime svoje majke i poznanike, pozajmljivao veće svote deviza uz mesečnu kamatu od 10 odsto, a kada dužnici nisu mogli da isplate kamatu i vrate novac on im je oduzimao imovinu. U tom postupku su osuđeni i njegovi roditelji, majka na 10, a otac na osam meseci kućnog pritvora, odnosno nošenja nanogice.

Potraga za ubicom

Policija i dalje traga za Dejanom P. koji je osumnjičen da je juče ubio Maria Simovića. Odmah nakon počinjenog zločina Dejan se dao u bekstvo.

Bonus video:

00:22

Ubistvo u Čačku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track