GODINU DANA OD MASAKRA Komemorativni program na godišnjicu zločina kod Mladenovca: Ugašeno 9 mladih života
Foto: Zorana Jevtić

GODINU DANA OD MASAKRA Komemorativni program na godišnjicu zločina kod Mladenovca: Ugašeno 9 mladih života

Crna Hronika -

Grad Smederevo organizuje danas komemorativni program u Malom Orašju, na mestu gde je 4. maja prošle godine Uroš Blažić, koji je tada imao 20 godina, počinio masovno ubistvo u kome je stradalo devetoro mladih.

Program u znak sećanja na žrtve će početi u 11.00 sati u Ravnom Gaju, u selu Malo Orašje, a tokom njega će, pored ostalog, biti prikazan dokumentarni film "Nebeska družina", sa svedočenjima o životu, uspesima i talentima ubijenih mladića.

U znak sećanja na žrtve biće odigran memorijalni turnir u fudbalu na terenu kraj mesta zločina, koga organizuje FK "Ravni Gaj", sa ciljem prikupljanja pomoći za nastavak oporavka povređenih.

Dubona, Selo Dubona, Orašje, Masakr, Godišnjica Masakra
foto: Nemanja Nikolić

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) pozvalo je medije da program obustave u 22.32 sati, kada se masovno ubistvo dogodilo.

Podsetimo, u Ravnom Gaju 4. maja 2023. u bezumnom činu i bez ikakvog povoda ubijeni su Marko Mitrović (18), Aleksandar Milovanovović (18), Nikola Milić (15), Lazar Milovanović (20), Nemanja Stevanović (21) a Petar Mitrović (20) je kasnije, posle 50 dana, od posledica zadobijenih povreda, preminuo u bolnici u Beogradu.

Ubica je, nakon pucnjave u Malom Orašju automobilom stigao u selo Dubona udaljenom desetak kilometara od Orašja. Tamo je ubio policajca Milana Panića (22), njegovu sestru Kristinu Panić (19) i njihovog prijatelja Dalibora Todorovića (25).

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Uroša Blažića zbog masovnog ubistva u selima Dubona i Malo Orašje, i on se tereti da je pucajući iz automatske puške i pištolja ubio devet osoba, od kojih dvoje bilo maloletno.

Blažić je pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je 12 ranio.

Optužnicom su obuhvaćeni i njegov otac, ujak i brat od ujaka iz Kragujevca.

Do pucnjave je došlo dan nakon višestrukog ubistva u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Bonus video:

03:53

KURIR ISPRED RIBNIKARA I U DUBONI: Ljudi polažu vence pred školom, uskoro počinje specijalan program, u selu GLASNA I BOLNA TIŠINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja