15 SVEDOKA ISPITANO U ISTRAZI UBISTVA MMA BORCA: Najnoviji detalji o zločinu na Dorćolu, za osumnjičenim fudbalerima se traga!
Foto: MUP Srbije, Printscreen

gde su stefanove ubice?

15 SVEDOKA ISPITANO U ISTRAZI UBISTVA MMA BORCA: Najnoviji detalji o zločinu na Dorćolu, za osumnjičenim fudbalerima se traga!

Crna Hronika -

U istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv odbeglih Marka Daničića (23) i Vasilija Gačevića (23) zbog sumnje da su 26. februara na Dorćolu ubili Stefana Savića (23), MMA borca i reprezentativca Srbije, do sada je ispitano više od 15 svedoka i oštećeni, saznaje Kurir.

- Istraga je u toku, ispitano je više od 15 svedoka, kao i oštećeni. Takođe, u toku je i više veštačenja, a za osumnjičenima se traga - rečeno je za Kurir iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Stefan Savić
Stefan Savićfoto: Kurir, screenshot Youtube

Prošlo je tačno 74 dana od kada policija traga za dvojicom osumnjičenih za ovo monstruozno ubistvo. Za Daničićem i Gačevićem raspisana je i poternica, a 11. marta je doneto rešenje kojim im je određen pritvor. Terete se za teško ubistvo u saizvršilaštvu, a Gačević se tereti i za teško ubistvo

- Postoje sumnje da su oni odmah posle ubistva napustili Srbiji. Između ostalog, oni su kobne večeri podigli novac sa platnih kartica, išli su u jedan stan na Zvezdari da se presvuku. Sve to ukazuje na mogućnost da je ovaj zločin bio planiran, te da su Daničić i Gačević imali i unapred isplaniran beg - objašnjava nam izvor i dodaje da su se obojica odbeglih mladića bavila fudbalom.

Zločin koji je uznemirio Srbiju dogodio se, podsetimo, u noći između 24. i 25. februara u Dunavskoj ulici na Dorćolu.

Osumnjičeni za ubistvo
Osumnjičeni za ubistvofoto: MUP Srbije

- Osumnjičeni su saznali da je Savić u noćnom klubu, Došli su tamo i prvo ga napali ispred kluba. On je počeo da beži niz ulicu, oni su ga sustigli, tukli i ubadali nožem. Imao je 19 uboda. Pomahnitali napadači su izboli i mladića, slučajnog prolaznika, koji je prišao da pomogne Saviću - podseća naš izvor.

Roditelji srpskog reprezentativca, izgubili su sina. Jasmina i Nenad opisali su nedavno šta se sve tačno izdešavalo kobne večeri, kada je stradao Stefan.

- Stefan je otišao u grad, a suprug i ja smo bili kod kuće. U jednom trenutku, posle pola jedan noću mi se baš slošilo, i u trenutku dok su mi ubadali dete, ja sam mu poslala poruku: "Sine, jesi li poneo ključ?". Nikada mi nije odgovorio. Uvek sam i njega i ćerku čekala da se vrate iz grada, ali tu noć nisam. Ujutru u 8.15 me je probudila policija. Tada su mi saopštili da su mi ubili dete - ispričala je majka stradalog mladića.

Otac ubijenog MMA borca
Otac ubijenog MMA borcafoto: Zorana Jevtić

Kako smo ranije pisali, osumnjičeni za ubistvo navodno su želeli da se osvete Stefanu Saviću za batine koje su od njega dobili dve godine ranije. Naime, pre dve godine, Daničić i Gačević su napali jednog momka, tukli su ga, bacili u reku i urinirali po njemu, a Savić je uskočio da odbrani tog momka i tada je jednom od osumnjičenih slomio vilicu.

- To je jedini sukob koji su oni imali, Stefan ih je posle toga izbegavao, nije hteo probleme. I tada je branio slabijeg, hteo je da pomogne momku, nije prvi napao - ispričao je ranije Savićev poznanik.

Bonus video:

00:53

Snimak zverskog ubistva MMA borca Stefana Savića na Dorćolu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track