TRUDNICA JE POMAGALA POVREĐENIMA, DEVOJČICA SE GUŠILA: Radnik koji je pritrčao u pomoć deci opisao užas kod ringišpila! VIDEO
Foto: Kurir B.R.

KURŠUMLIJA

TRUDNICA JE POMAGALA POVREĐENIMA, DEVOJČICA SE GUŠILA: Radnik koji je pritrčao u pomoć deci opisao užas kod ringišpila! VIDEO

Crna Hronika -

Radnici komunalnog preduzeća prisustvovali nesreći u Kuršumliji kada je pukao ringišpil. Tada je povređeno 13 dece, a sagovornik Kurira među prvima je pritrčao u pomoć.

- Nisam video trenutak kad se desilo, ali je prasak bio jak. Na sve strane deca, roditelji koji vrište...Kolega i ja smo potrčali u pomoć. Videli smo devojčicu koja je najteže povređena, tu je sad pitanje da li je i šipka udarila, ali ona je bila u najtežem stanju - kaže radnik JKP Dejan Urošević i dodaje:

01:54

Radnik komunalnog govori o nesreći u Kuršumliji

- Dete se gušilo, mi smo joj pomagali, a sa nama je bila i jedna trudna žena koja nam je rekla da joj izvučemo jezik. Hitnu je do tada neko već pozvao i drago nam je da su brzo došli. Doktorka koja je došla me pitala za devojčicu, a ja sam u trenutku rekao da dete ne diše.

Prema njegovim rečima svi su se jako uplašili kad su videli da je u nesvesti.

- Okrenuli su je na bok, stavili joj kragnu i na nosila. Čuli smo posle dok smo pomagali drugoj deci da su je prebalici hitno za Niš - kaže nam Urošević i dodaje:

- Sa jednog dečaka smo skidali ovde šipku. Ja sam još pod traumom od juče. Roditelj sam dvoje dece i nije mi ni malo svejedno, tresem se i na samu pomisao.

Jovan Nedeljković koji je označen kao zakupac plana na kom je bio zabavni park i Zoran Ljubomirović u čijem je vlasništvu bio ringišpil uhapšeni su juče i oni bi danas trebalo da budu saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kuršumliji.

Kuršumlija, ringišpil
foto: Kurir.rs/B.R.

Direktor JPKD "Toplica" Mladen Gilić izjavio je za Kurir da se nada da će sva deca biti dobro i da će ceo slučaj biti detaljno ispitan.

- Vašar se organizuje po standardnoj i ustaljenoj proceduri,ne godinama već decenijama unazad,na istom mestu,dva puta godišnje. Prilikom raspisivanja javne licitacije uvek se traži atest i obavezan je atest o ispravnosti sprava a o organizaciji i bezbednosti učesnika zadužen je zakupac - kaže Gilić i dodaje:

- Nažalost u toku jučerašnjeg dana došlo je do nesreće u kojoj je povređeno 13 osoba a jedna devojčica teže i životno ugrožena. Sve preventivne mere su ispoštovane u celosti,a zbog čega je došlo do nesreće ispituju i daće ocenu nadležni organi,a na nama je da se nadamo i molimo za teško povređenu devojčicu i brz oporavak i ozdravljenje sve dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track