MINISTARKA PRAVDE MAJA POPOVIĆ OTVORILA MEĐUNARODNI SKUP: Javni beležnici doprineli značajnom rasterećenju sudova
Ministarka Maja Popović, Foto: Ministarstvo Pravde

međunarodni skup

MINISTARKA PRAVDE MAJA POPOVIĆ OTVORILA MEĐUNARODNI SKUP: Javni beležnici doprineli značajnom rasterećenju sudova

Crna Hronika -

Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović otvorila je 3. redovnu sednicu Generalnog saveta Međunarodne unije notara (UINL), koja okuplja nacionalna udruženja javnih beležnika iz 91 države sveta.

Obraćajući se učesnicima, ministarka Popović je izrazila zadovoljstvo što je Republika Srbija domaćin ovog važnog medunarodnog skupa. Istakla je da su javni beležnici svojim predanim radom, tokom 10 godina kako je ova profesija uvedena u Srbiji, u potpunosti opravdali poverenje koje im je ukazano.

- Današnja sednica predstavlja priznanje za ostvareni napredak i brz razvoj javnog beležništva u našoj zemlji - izjavila je ministarka.

1 / 6 Foto: Ministarstvo Pravde

- Radnje koje obavljaju javni beležnici značajno rasterećuju sudove, koji mogu da se posvete isključivo postupcima u kojima je neophodno utvrđivanje spornih činjenica. Na taj način, preventivni aspekt delatnosti javnih beležnika omogućava efikasniju i kvalitetniju sudsku zaštitu - ukazala je Popović.

Zahvalila se predsedniku Javnobeležnicke komore Srbije Srbislavu Cvejiću na njegovom predanom radu i istakla da će Ministarstvo pravde, u interesu svih građana Republike Srbije, nastaviti da unapređuje rad javnih beležnika, u cilju povećanja pravne sigurnosti i efikasnijeg i kvalitetnijeg rada pravosuđa.

Posebno se zahvalila predsedniku Međunarodne unije notara Lionelu Galijezu na podršci razvoju javnog beležništva u Republici Srbiji. Činjenica da se ove godine u Beogradu održavaju sastanci komisija i radnih tela UINL je najbolji dokaz da je Republika Srbija ostvarila izuzetan napredak na polju unapređenja rada pravosudnih profesija, zaključila je ministarka Popović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track