OSUĐEN ADŽEM, DOBIO NANOGICU Kumovi mu Šljuka, Joca Amsterdam i Velja Ilić, bio u braku sa čuvenim pevačicama, a evo za šta je PAO
Foto: Zorana Jevtić

OSUĐEN ADŽEM, DOBIO NANOGICU Kumovi mu Šljuka, Joca Amsterdam i Velja Ilić, bio u braku sa čuvenim pevačicama, a evo za šta je PAO

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu osudio je pravosnažno Srđana Adžemovića Adžema (62) na godinu dana kućnog zatvora, sa nanogicom, zbog posedovanja nelegalnog pištolja!

Kod Adžemovića je, podsetimo, za pojasom pantalona 11. avgusta 2014. u beogradskom klubu "Zvezdara teatar" pronađen pištolj, u kojem se nalazio pripadajući okvir sa 13 metaka, za čije držanje i nošenje nije imao odobrenje nadležnog organa.

Velimir Ilić i Srđan Adžemović
Velimir Ilić i Srđan Adžemovićfoto: Dragana Udovičić

Kontroverzni biznismen je, inače, kum Velimira Ilića, lidera Nove Srbije. Prijatelj je Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, a kum mu je bio i ubijeni vođa "zvezdarskog klana" Sredoje Šljukić Šljuka koji je likvidiran 27. septembra 2002.

Sredoje Šljukić Šljuka
Sredoje Šljukić Šljukafoto: Petar Đorđević

On i Šljuka su često povezivani sa nizom obračuna na beogradskim ulicama i neretko su bili "gosti" na stranicama crne hronike. Široj javnosti, Adžemović je postao poznat posle pucnjave u fitnes klubu u sportskom centru Voždovac, 30. maja 1994.

Za dlaku je tada izbegao smrt kada su na njega i Šljuku pucali Nemanja Ristić i Bane Grebenarević, pripadnici "voždovačkog klana", kojim je upravljao Goran Vuković Majmun, ubijen u decembru te godine.

Adžem je uzvratio i ispalio nekoliko hitaca ka njima i tada je stradala Tatjana Nikolić (20), gošća lokala, koja je bila žrtva zalutalog zrna. Svi osim Šljukića su bili optuženi zbog te pucnjave.

Grebenarević je ubijen dve godine kasnije, Ristić je oslobođen 2012., a protiv Adžemovića je postupak obustavljen 2000. jer je tužilac odustao od gonjenja.

Nevena i Adžem
Nevena i Adžemfoto: Zorana Jevtić

Ranije je bio u braku sa bivšom "modelsicom" Nevenom Adžemović, sa kojom ima sina, i sa estradnom pevačicom Lelom Andrić.

Kurir.rs/Informer

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja