"VIDELA SAM ĆERKU (4) KAKO MRTVA LEŽI NA ASFALTU" Bolna ispovest majke posle nesreće kod Aleksinca: "Kad sam to preživela, sve ću"
Foto: Privatna arhiva

tuga!

"VIDELA SAM ĆERKU (4) KAKO MRTVA LEŽI NA ASFALTU" Bolna ispovest majke posle nesreće kod Aleksinca: "Kad sam to preživela, sve ću"

Crna Hronika -

Marta Kožović (4) iz Mataruške Banje poginula je pre tačno tri godine i osam meseci u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na magistralom putu Aleksinac-Ražanj, kada je istrčala iz automobila svog dede.

esreća se dogodila 13. septembra 2020. u ataru sela Vukašinovac, a devojčica je nesmotreno izašla iz kola koja su bila parkirana pored puta.

Mladić (29) iz Ražnja koji je tada automobilom naleteo na nju presudom Osnovnog suda u Aleksincu oslobođen je optužbi.

Marta Kožović
foto: Privatna Arhiva

"Sve me boli"

Martina majka Danijela Kožović kaže za Kurir da od tog 13. septembra nije dobro i da ne može da se pomiri sa činjenicom da njenog anđela više nema.

- Sve me boli otkad Marte nema, ne mogu da verujem da više nije s nama. Nekako, ona je bila dete-anđeo, dete koje bi na sve ljubazno odgovaralo, bila je kao sa druge planete - započinje bolnu ispovest majka poginule devojčice:

- Te krvave scene posle nesreće su mi i dalje pred očima. Scena kada sam je videla mrtvu, pa to ne može ni da se opiše.

Marta Kožović
foto: Privatna Arhiva

Kako nam je objasnila, ona se tog dana sa decom vraćala iz Niša gde je sa stricem svog supruga bila u poseti u zatvoru. Naime, Danijelin suprug je tada bio u niškom zatvoru, a nesreća se dogodila na povratku kući u Matarušku Banju.

- U jednom trenutku moj stariji sin zatražio je da ide do toaleta, a suprugov stric je rekao da može da stane kada bude bezbedno. Tako je i bilo, parkirao se na proširenju u blizini manastira Sveti Roman, a sin i ja smo izašli na desnu stranu, dok je Marta ostala u kolima zajedno s dekom - kaže sagovornica.

Marta Kožović
foto: Privatna Arhiva

Dodaje da je posle nekoliko trenutaka, a pre nego što se Danijela sa sinom vratila do kola, i stric izašao iz vozila.

- Marta je ostala sama u kolima. Izašla je i naletela pravo na kola koja su naišla! Odjednom sam začula kuknjavu, neko je povikao: "Čiko, nisam hteo, samo je izletela"! Ni na kraj pameti mi nije bilo da je Marta izašla iz kola, a kamoli da se dogodila ovakva tragedija... Onda sam ugledala moju Martu kako mrtva leži na asfaltu, ugasile su se oči moje najlepše... Kad sam to preživela, sve ću - priseća se neutešna majka.

Nije ispunio obećanje

Danijela je, kako tvrdi, uz pomoć lekova uspela da preživi mesece koji su usledili.

- Nažalost, ovakva situacija može svakome da se dogodi. Nekad neke nepredviđene stvari se dogode, zbog kojih žalite ceo život. Ko bi od nas mogao da pomisli da dete izađe iz kola i istrči pravo pred točkove - zapitala se i dalje neutešna majka.

Suđenje mladiću koji je naleteo na njenu ćerku, prema njenim rečima, za nju je bilo vrlo bolno.

- Nesreća se dogodila tako kako se dogodila, ali mi je krivo što on nije ispoštovao obećanje koje mi je dao. Rekao je da će podići Marti spomenik na mestu gde je nastradala, ali to što je obećao nije uradio. Ne znam zašto - kaže Danijela.

Marta Kožović
foto: Privatna Arhiva

Bila je presrećna

Danijela je ispričala da je, nekoliko sati pre tragedije, njena ćerka Marta bila presrećna.

- Ispred niškog zatvora, dok smo čekali u redu za posete, bilo je sedam konja, a ona ih je mazila. Smejala se, bila je dete-anđeo. Vraćam film unazad... I tada se sa bratom, koji je godinu dana stariji od nje, onako dečje svađala oko žvake. Rekla je na kraju: "Mama, evo ti moja žvaka, čuvaj je za kasnije" - navela je uplakana Danijela.

Bonus video:

00:20

Kombi pregazio dete na Karaburmi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track