SRBIN NUDIO MILION DOLARA ZA SLOBODU! Evo koji su najjači dokazi protiv Davida Kneževića, osumnjičenog za nestanak žene u Madridu
Foto: Drustvene Mreže

nestanak kolumbijke

SRBIN NUDIO MILION DOLARA ZA SLOBODU! Evo koji su najjači dokazi protiv Davida Kneževića, osumnjičenog za nestanak žene u Madridu

Crna Hronika -

Srbin David Knežević koji je optužen za kidnapovanje svoje bivše supruge Ane Knežević u Španiji ostaje u pritvoru nakon što mu je odbijena kaucija u petak, a kako saznaju američki mediji, kaucija koju je nudio iznosila je čak milion dolara, a naredno saslušanje zakazano je za 20. maj!

Tokom saslušanja, da podsetimo, sudija je utvrdio da kod Davida Kneževića postoji opasnost od bekstva, zbog svojih veza sa Srbijom, čestih međunarodnih putovanja i sredstava za pomoć pri bekstvu.

David Knežević je optužen za kidnapovanje Ane Marije Knežević Henao iz njenog stana u Madridu, a ona nije viđena od početka februara i dalje se ne zna šta je sa njom.

Ana Knežević
foto: Printscreen/Društvene mreže

Kneževićev branilac je na ročištu naveo da je njegov klijent nevin, a tokom saslušanja u petak, stvari su povremeno eskalire između branioca Kneževića i agenta FBI-ja na slučaju tokom unakrsnog ispitivanja.

Takođe su otkriveni i lični detalji o braku para, uključujući navode da je agent pregledao poruke koje je Ana Marija poslala prijateljima u kojima kaže da oseća da joj muž ugrožava život i da se brine za svoje mentalno zdravljem.

Ovo saslušanje je takođe bilo prvi put da je jedan vladin zvaničnik rekao da su zabrinuti da je Ana Marija ubijena, a otkriveno je da je španski forenzički tim pronašao krv u stanu u Madridu, ali taj detalj nije uključen u krivičnu prijavu FBI-a jer još čekaju rezultate DNK iz krvi.

Takođe, još jedan dokaz protiv Srbina je to što ga je prodavac gvožđare u Madridu identifikovao kao čoveka koji je kupio boju u spreju i selotejp na ili oko datuma kada je Ana Marija nestala.

Kako se navodi, istražitelji veruju da je on u stanu u kom je poslednji put Ana viđena živa, ubio suprugu i njeno telo spakovao u veliki kofer.

Ana i David
Ana i Davidfoto: Drustvene Mreže

Iako je tvrdio da je u vreme nestanka supruge boravio u Srbiji, kako navode, kamere su ga snimile kako ulazi u njenu zgradu, a potom izlazi sa velikim koferom. Istražitelji veruju da bi motiv jezivog zločina mogla da bude imovina vredna 15 miliona evra za koju, navodno, nisu mogli da se dogovore kako da je podele jer David nije pristajao da svako dobije po 7,5 miliona evra!

Kako navode, ključni dokazi protiv njega su snimci sigurnosnih kamera iz zgrade i prodavnice, "pežo" koji je iznajmio u jednoj rentakar agenciji u Beogradu, kao i tetovaža na ruci.

- Na dan kada je žena misteriozno nestala, muškarac s kacigom na glavi je, nešto posle 21 sat, ušao u zgradu i pokušao da onemogući snimanje kamera tako što ih je poprskao sprejom. Međutim, nije poprskao celu kameru i na snimku se savršeno vidi ručni zglob osobe koja prska sprej, a ključna je tetovaža koja ne ostavlja mesta sumnji. Iste kamere snimile su ga i kako je nešo više od sat kasnije izašao iz zgrade noseći veliki kofer - navode oni i podsećaju da je Kneževića preko advokata tvrdio da je u vreme nestanka supruge bio u Beogradu.

Bonus video:

03:22

POZVAO ME IZVESNI ZLATKO, TAKO SAM SAZNAO DA JE NESTALA Bivši muž Ane Ličnik otkrio detalje: Evo kada su se čuli poslednji put

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track