"VELJO, NI POSLE 10 GODINA TE NISMO PREBOLELI, NE MOŽEMO I NEĆEMO!" Vođa navijača izrešetan ispred poznatog splava 2014. godine!
Velibor Dunjić, Foto: Dado Đilas

godišnjica

"VELJO, NI POSLE 10 GODINA TE NISMO PREBOLELI, NE MOŽEMO I NEĆEMO!" Vođa navijača izrešetan ispred poznatog splava 2014. godine!

Crna Hronika -

Vođa navijača Crvene zvezde, Velibor Dunjić, ubijen je pre tačno deset godina ispred beogradskog splava "Džimis", a ovom prilikom njegova porodica dala mu je čitulju i obavestila prijatelje i rodbinu o pomenu.

Podsetimo, za ubistvo navijača osumnjičen je odbegli Vladimir Đurović, inače navijač Partizana i tadašnji šef obezbeđenja splava "Džimis". Naime, Đurović je osumnjičen da je kobnog dana, 16. maja 2014. godine pucao na Dunjića koji je bio u svom automobilu ispred splava. Izrešetao ga je, a tada je teško povređena i devojka koja je bila sa Dunjićem u kolima. Od zadobijenih povreda navijač Zvezdine frakcije "Hijene", preminuo je na licu mesta.

ubijeni vođa navijača velibora dunjića
ubijeni vođa navijača velibora dunjićafoto: Dado Đilas

- Obaveštavamo kumove, rodibinu, komšije i prijatelje da je 16. maja 2024. deset goidna od smrti našeg voljenog Velibora - piše u čitulji koju je objavila porodica Dunjić. Oni su ubijenom posvetili i potresne reči:

- Dragi naš Veljo, ni posle deset godina nismo te preboleli, ne možemo, nećemo, samo smo naučili da živimo s tim, da te se sećamo, da mislimo na tebe i da te pominjemo. Znamo, osećamo, da si tu uz nas i da nas posmatraš.

porodica dala čitulju ubijenom navijaču
porodica dala čitulju ubijenom navijačufoto: Printscreen

Takođe, Dunjićeva porodica oglasila se čituljom pre nekoliko meseci, tačnije 3. januara kada su mu čestitali rođendan.

- Danas je, Veljo, tvoj rođendan. Ne možemo da te poljubimo, zagrlimo i da ti čestitamo kao nekad. Zato molimo anđele da te poljube i čuvaju umesto nas - pisalo je u januaru u čitulji koju je dala Dunjićeva porodica.

Inače, da podsetimo, osumnjičenom Vladimiru Đuroviću se sudi u odsustvu jer je u bekstvu, a takođe, sudi se i trojici osumnjičenih za pomaganje, a koji se sumnjiče da su pucaču pomogli nakon zločina, kao i da su uništili video materijal sa nadzornih kamera splava na kojima se video sam čin likvidacije.

mesto ubistva vođe navijača velibora dunjića
mesto ubistva vođe navijača velibora dunjićafoto: Z

Ubijeni Velibor Dunjić je imao bogatu kriminalnu prošlost, a protiv njega je bilo podneto više od 40 krivičnih prijava.

- U trenutku kada je ubijen protiv njega se vodilo pet sudskih postupaka, a između ostalog teretio se za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, kao i za napade na službena lica - podseća izvor.

Za Dunjićevo ubistvo sudi se i tadašnjem suvlasniku splava, koji je optužen da je uništio opremu za video-nadzor koja je snimila ubistvo, kao i dvojici muškaraca, koji se terete da su navodno pomogli Đuroviću da pobegne s mesta događaja. Još u istrazi petoro optuženih je priznalo krivicu i oni su osuđeni.

uviđaj nakon brutalne likvidacije velibora dunjića
uviđaj nakon brutalne likvidacije velibora dunjića

- Vladimir Đurović je, prema rekonstrukciji, izašao sa splava, prišao kolima, pokucao na prozor i, kada je Dunjić spustio staklo, ispalio u njega sedam hitaca - pisali smo ranije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track