KAD SU VIDELI UBICU SVOJE DECE SKOČILI SU SA STOLICA, MAJKE SE SRUŠILE: Očevidac opisao jezive scene iz sudnice! POGODILO IH JE...
Foto: Nenad Kostić

smederevo

KAD SU VIDELI UBICU SVOJE DECE SKOČILI SU SA STOLICA, MAJKE SE SRUŠILE: Očevidac opisao jezive scene iz sudnice! POGODILO IH JE...

Crna Hronika -

Samo nekoliko sekundi nakon što se na vratima sudnice u zgradi Višeg suda u Smederevu pojavio okrivljeni Uroš Blažić (22) iz Dubone kod Mladenovca koji je 4. maja prošle godine ubio devet žrtava, a njih 12 teško ranio, nastao je totalni haos. Kada su ga videli članovi ožalošćenih porodica, skoro svi su burno reagovali!

- Kada se u sudnici na vrata pojavio Uroš Blažić u pratnji stražara roditelji su momentalno skočili sa stolica. Tada su navodno, u trenutku počele da padaju stolice. Nastala je galama, cika i neverovatna gužva, a pojedine majke počele su da padaju kao pokošene kada su videle ubicu svoje dece. Scena je bila jeziva - kaže Kurirov sagovornik i dodaje:

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

- Sve se brzo odigralo. Kao da je trajalo svega nekoliko sekundi. Stražari su brzo reagovali i svojim telima zaštitili okrivljenog, a onda su trčećim korakom odveli iz sudnice Uroša Blažića i njegovog oca. Njih dvojica su trčali sa pancirima i okovima na rukama i nogama. Nakon toga oni su bezbedno sklonjeni u prostoriju koja se nalazi u drugom delu zgrade suda.

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

Kako nam dalje navodi izvor, u sudnici je za to vreme Zorica Panić, ožalošćena majka Kristine i Milana Panića, navodno, iskoristila gužvu i uzela šaržer od stražara koji je bio u prostoriji.

- Zapomaganje, hvatanje za glavu, suze samo su neke od reakcija oštećenih koja se mogla čuti iza zatvorenih vrata - dodao je.

00:22

Dovođenje Uroša Blažića na suđenje

Nakon toga, nekolicina roditelja pokušala je da napusti sudnicu.

- Pojedini roditelji pokušali su da napuste sudnicu. Uznemireno su dobacivali za Blažićima. Psovali su ga i ljutili se što stražari svojim telima nedozvoljavaju da napuste sudnicu - kaže naš dobro obavešten izvor.

00:20

Haos na suđenju Urošu Blažiću

Lekari Hitne pomoći potom su uleteli u prostoriju i pružili pomoć pojedinim roditeljima.

- Neki od roditelja bili su crveni, video se bes na njihovom licu. Majka Dalibora Todorovića bila je bleda i jedva je stajala na nogama. S druge strane očevi su bili besni i nisu mogli da obuzdaju svoju tugu i bol kada su videli Uroša Blažića. Pogodilo ih je i to licemerje Blažića koji se na vratima pojavio spuštene glave - rekao je naš dobro obavešten izvor.

Današnje suđenje masovnom ubici, podsetimo, odloženo je u Višem sudu u Smederevu nakon incidenta koji se dogodio i pre nego što je suđenje zapravo i počelo. Novi termin ročišta biće naknadno određen, a odlučeno je da se suđenje prebaci u Specijalni sud u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja