KURIR ISPRED DVORIŠTA GDE JE ČOVEK ZAKOPAO OCA DA BI PRIMAO NJEGOVU PENZIJU: Pitali ga gde je otac, evo šta je odgovarao (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

BIZARNO

KURIR ISPRED DVORIŠTA GDE JE ČOVEK ZAKOPAO OCA DA BI PRIMAO NJEGOVU PENZIJU: Pitali ga gde je otac, evo šta je odgovarao (VIDEO)

Crna Hronika -

Novinar Kurira Mladen Radulović izveštavao je jutros iz Zemuna ispred dvorišta muškarca koji je tu, kako je juče sam priznao zakopao preminulog oca kako bi nastavio da prima njegovu penziju.

Mladen Radulović
foto: Kurir televizija

- Iza nas je dvorište kuće u kojem je zakopano telo čoveka koji je u trenutku smrti imao 79 godina. Prema informacijama nadležnih, juče je čovek koji ima 53 godine ušao u prostorije tužilaštva u pratnji dva advokata i prijavio da je svog oca zakopao pre 8 godina. Kao motiv je naveo to da je hteo da nastavi da uzima njegovu penziju.

Pokojnik je kako se saznalo bio funkcioner jednog javnog preduzeća i finansijski stabilan:

- Saznalo se u međuvremenu da je čovek bio jedan od funkcionera jednog javnog preduzeća i da je imao dobru penziju. Bio je da kažemo dobrostojeći u toku života. I to je bio motiv da sin zapravo nastavi da ubira njegove prihode. Pretpostavlja se da je smrt nastupila prirodnim putem i da je posle toga on rešio da to ne prijavi prijateljima i porodici već da nastavi da prima očevu penziju. Ovde na licu mesta je dvorište sa nekoliko kuća. Tu smo već neko vreme i niko nije izašao iz dvorišta. Ne znamo tačno koliko ljudi ovde živi, ali je čudno da niko godinama nije primetio da njegovog komšije nema duže vremena.

02:46

KURIR ISPRED DVORIŠTA GDE JE ČOVEK ZAKOPAO OCA DA BI PRIMAO NJEGOVU PENZIJU: Pitali ga gde je otac, evo šta je odgovarao

A evo kako su nakon neobjavljene smrti zakopanog čoveka reagovale komšije:

- Kako se u međuvremenu situacija razvijala, komšije su pričale da su pitale u nekoliko navrata sina gde mu je otac. On je govorio da je otac u domu za stare, a kao razlog toga što ne može da im dozvoli da ga vide, naveo je da je otac senilan i da više nikoga ne prepoznaje. Sin je optužen za krivično delo prevare. Verovatno mu neće biti određen pritvor, ali ukoliko uzmemo da je penzija bila makar 500 evra, verovatno je reč o sumi od 50.000 evra koje su prijavljene tih osam godina.

Prema nezvaničnim informacijama postoji sumnja da je sin slobodnom voljom prijavio slučaj ili je na to bio prinuđen:

- Jedna stvar je ključna u ovoj celoj situaciji, a to je da je upitno da li je on sam prijavio šta je uradio ili su radnici koji su došli tu da rade pronašli ostatke tela, odnosno lobanju i skelet, posle čega je bio prinuđen da se prijavi kako bi se izbegla loša situacija. To su nezvanične informacije. Tužilaštvo istražuje sve okolnosti ovog slučaja i bićemo obaveštavani tokom narednih sati.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track