MAKEDONAC I SRBIN UHVAĆENI U BEČU SA DROGOM Jedan pokušao da pobegne, bacio 30 kilograma kanabisa
Ilustracija, Foto: Policijska uprava Kraljevo

MAKEDONAC I SRBIN UHVAĆENI U BEČU SA DROGOM Jedan pokušao da pobegne, bacio 30 kilograma kanabisa

Crna Hronika -

Istrage Bečke radne grupe za borbu protiv uličnog kriminala (EGS) dovele su do dva hapšenja i zaplene više od 50 kilograma droge. Ulična vrednost droge je oko 700.000 evra.

EGS je prvo uhapsio 30-godišnjeg državljanina Severne Makedonije, navodi policija. Otkriven je takozvani “bunker”, odnosno stan u Otakringu u kojem je bila sakrivena droga.

Markus Ditrih, portparol bečke policije izjavio je da je muškarac prethodno pokušao da pobegne, bacivši dve vreće s oko 30 kilograma smole kanabisa i 94 elektronske cigarete s THC-om.

On je, ipak, uhvaćen u stanu. Tamo je pronađena i velika količina opojnih sredstava. Ukupno je zaplenjeno gotovo 52 kilograma smole kanabisa, oko 2,3 kilograma marihuane, elektronske cigarete THC i gotovo 60.000 evra gotovine.

Po nalogu bečkog javnog tužioca, on je sproveden u bečki zatvor.

Gotovo istovremeno otkriven je i uzgoj biljke kanabisa u podrumskom restoranu u Penzingu. Objekat je otkriven zbog izraziro oštrog mirisa koji se danima osećao.

Kad su službenici EGS-a došli zajedno sa policijskim psima, otkrili su 336 biljaka kanabisa. Vlasnik, 30-godišnji Srbin, pokušao je pobeći, ali je uhapšen i sproveden u zatvor.

Kurir.rs/Nezavisne novine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja